Előfizetés

Autókat szállító tréler borult fel, torlódás az M1-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.17. 18:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset miatt leállósávban haladnak az autók, a forgalmat ráadásul a sztrádán zajló útmunkák is lassítják.
Felborult egy utánfutóként húzott tréler és a rajta szállított két gépkocsi az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 46-os kilométerszelvénynél, Nagyegyháza térségében.
Az utánfutó és rakománya is az úttestre dőlt – a tatabányai tűzoltók már megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a sztráda érintett szakaszán a leállósávon halad a forgalom, írja a honlapján a katasztrófavédelem.
A közlekedési helyzeten nem javít az sem, hogy burkolatjavítás miatt két szakaszon is is sávelhúzással terelik a forgalmat az M1-esen. Az Útinform szerint a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 34-es és a 43-as kilométer között a forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Budapest felé szintén két sávon lehet közlekedni. A terelésnél a 39-es kilométernél lévő bicskei csomópontot nem zárták le, viszont a kihajtáshoz a Hegyeshalom felé haladóknak a saját oldalukon kell maradniuk. A Budapest felé vezető oldalon az 54-es és az 51-es kilométer között újabb terelést építettek ki. Így a főváros irányába a külső és a leálló sávot lezárták. A forgalom a belső sávon illetve az ellenkező, Hegyeshalom felé vezető oldal belső sávján halad. A terelésnél mindkét irányban biztosított a két-két sáv.

Hat napja indult el, azóta sem látták Illés Gézát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.17. 16:20
A férfi október 11-én tűnt el iváncsai otthonából, a rendőrség is keresi
Fotó: police.hu
A 32 éves férfi Százhalombattára akart utazni, október 11. óta nem adott életjelet magáról.
Fényképes körözést adott ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság egy iváncsai férfi eltűnése miatt: a 32 éves férfi október 11-én indult el otthonról hogy Százhalombattára menjen, de tartózkodási helye azóta sem ismert. 
A férfi megközelítőleg 183 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid fekete hajú, barna szemű. Különleges ismertetőjegye, hogy jobb alkarján kék "DAGI" tetoválás látható.

A kapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tud hollétéről, az jelentkezzen személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-25-510-510-es telefonszámot. A segítő névtelensége megőrzése mellett is tehet bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, továbbá a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 

Járdán ütött el egy kilencéves lányt, majd tovább hajtott

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.17. 15:50
Illusztráció
Fotó: Pexels
Az elsodort gyerek könnyebben sérült, de a gázoló biciklis meg sem állt, hogy segítsen rajta.
Segítségnyújtás elmulasztása miatt felelhet egy 50 éves tamási férfi, aki a helyi rendőrség szerint október 15-én, a Szabadság utcában biciklizés közben elsodort egy gyereket – a járdán. A kilencéves lány meg is sérült az ütközésben, de a kerékpáros egyszerűen tovább tekert. 
A felelősségre vonást azonban így sem úszhatta meg, a rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást is tett.
A rendőrség az ügy kapcsán emlékezteti a bicikliseket:  járművezetőként vesznek részt a közlekedésben, így a közlekedési szabályokat nekik is maradéktalanul be kell tartaniuk – ahol van kerékpárút, ott azt kell használniuk, ennek hiányában pedig mehetnek a járdán is, de csak ha figyelnek a gyalogosokra.