Előfizetés

Medálhalmozó fiatalok

Korom Milán
Publikálás dátuma
2018.10.14. 19:55

Fotó: Szalmás Péter
A magyar küldöttség további tíz érmet szerzett a nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben.
Megállíthatatlanul termelik az érmeket a magyar fiatalok a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Pénteki lapzártánkat követően az első arany Rendessy Eszter nyakába került, aki a kajakosok gyorsasági versenyében nem talált legyőzőre. A folytatásban a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna ugrott medencébe, s 400 méter gyorson már harmadik sikerét aratta. A második helyezett argentin Delfina Narella Argpignatiello több mint három másodperccel maradt el mögötte. 
Milák Kristóf szintén két aranyéremmel a zsebében várta a 200 méter pillangó fináléját, s 1:54.89 perccel magabiztosan végzett az élen, egy másodperccel verte a második helyezett ukrán Gyenyisz Keszilt. A 18 éves úszó ezzel háromszoros ifjúsági olimpiai bajnokká vált.
Másnap hasonlóan sikeres napot zárt a magyar küldöttség, ugyanis a fiatalok folytatták az éremhalmozást. Elsőként a magyar leány strandkézilabda-válogatott lett harmadik, majd az öttusázó Gulyás Michelle szerzett bronzérmet. A folytatásban a kajak-kenusok kerültek reflektorfénybe: Kiss Ádám a kajakosok gyorsasági számában végzett elsőként, míg Gönczöl Laura női kenuban lett második.
A folytatásban két tornász nyakába került érem: előbb Balázs Krisztián végzett elsőként a szerdöntőben, majd Bácskay Csenge nyert ezüstöt ugrásban.
A magyar küldöttség eddig 12 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett, ezzel Oroszország mögött továbbra is a második helyen áll az összevetésben. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.

Sokkoló vereségbe szaladtak bele a németek

Bernau Péter
Publikálás dátuma
2018.10.14. 16:07

Fotó: Emanuel Dunand / AFP
Súlyos, 3-0-s vereséget szenvedett a német labdarúgó-válogatott Amszterdamban a megfiatalított és átalakított Hollandiától a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában, az A divízióban. A 2014-ben világbajnok együttes még sosem kapott ki ilyen különbséggel a hollandoktól és csoportjában a 4 pontos világbajnok francia, valamint a 3 ponttal rendelkező legyőzője mögött egyetlen ponttal a kiesést jelentő harmadik helyen áll.
„Jobban kezdtek a németek, kellett 20-25 perc, amíg fölvettük a ritmust, utána egyre jobban tartottuk a lépést, a vezető gólunkat követően mi irányítottunk – mondta Ronald Koeman, a holland együttes szövetségi kapitánya. – A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, a hajrában a kitámadó németek ellen szereztünk újabb két gólt. Nem volt ekkora különbség a csapatok között, de a győzelmünk megérdemelt.”
A németalföldiek Virgil van Dijk (30.), Memphis Depay (86.) és Georgino Wijnaldum (93.) találataival küldték padlóra ellenfelüket.
„Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, de az elmúlt hónapok kudarcai után képtelenek vagyunk kihasználni a lehetőségeinket – hangsúlyozta Joachim Löw, a németek szakvezetője. – Számunkra továbbra is az Európa-bajnoki selejtezők sikeres megvívása a legfontosabb, de azért az NL-ben sem akarunk kiesni. Egy ilyen vereség után teljesen normális, hogy engem is érnek támadások, de nem szabad ezzel foglalkozni, kedden a világbajnok franciák ellen kell javítanunk.”
A D divízióban Gibraltárt megszerezte története első győzelmét, miután 1-0-ra nyert Örményországban, míg az itthon is jól ismert andorraiaknak megszakadt az idei, öt mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatuk (egy győzelem, négy döntetlen volt a mérlegük), mivel 3-0-ra kikaptak Grúziában.

Kajakos arany az ifjúsági olimpián

MTI
Publikálás dátuma
2018.10.13. 08:22
Illusztráció
Fotó: Jaap Arriens / NurPhoto
Aranyérmet nyert Rendessy Eszter a kajakosok gyorsasági versenyében a nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben.
Rendessy a selejtező után a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben is nagyszerűen lapátolt, majd a fináléban sem tudta megszorítani ellenfele, a szlovák Katarina Pecsukova.
A magyar küldöttség eddig kilenc arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.