Kalapáccsal verte agyon szüleit, de nem kell börtönbe mennie

Publikálás dátuma
2018.10.11. 11:04
A szüleit meggyilkoló férfi pszichés betegsége miatt nem büntethető. A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hiába ölt meg két embert és támadt rá tűzoltókra, a soproni férfi pszichés betegsége miatt nem büntethető.
Kóros elmeállapota miatt felmentette az emberölés vádja alól az első fokon eljáró Győri Törvényszék azt a férfit, K. R.-t, aki tavaly novemberben megölte a szüleit Sopronban. A bíróság elrendelte a vádlott határozatlan idejű kényszergyógykezelését - tájékoztatta a törvényszék szóvivője, Havasiné Kulcsár Petra  a távirati irodát. Kulcsár Petra elmondása szerint a férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, valamint felfegyverkezve, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt emeltek vádat. 
K.R. a szüleivel élt, 2005 óta állt pszichiátriai kezelés alatt, állapota 2016 decemberében romlott, a kezelés ellenére is agresszívvé vált a viselkedése. Tavaly november 2-án a férfi ismeretlen okból a szüleire támadt, és halálukig kalapáccsal, szúró- és vágóeszközökkel, húsverőkkel ütlegelte őket.  Másnap reggel rendőrök érkeztek a helyszínre, mert bejelentést kaptak arról, hogy a lakásból folyik a víz. Nem tudtak bemenni a lakásba, ezért a tűzoltók betörték az ajtót, ekkor a vádlott egy kalapáccsal támadt rájuk.  A férfit végül elfogták és a győri pszichiátriai osztályra szállították.A bíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott elmeállapota a szülei megölésének időpontjában kizárta azt, hogy cselekménye következményeit felismerje. 
A szakértők megerősítették, hogy a vádlott beszámítási képessége kizárt volt a cselekmény elkövetésének idején. A hatályos büntető törvény pedig a beszámítási képesség kizártságát büntethetőséget kizáró okként határozza meg. Az ítélet nem jogerős, ám az ügyész és a védő  istudomásul vette; a vádlott a jogszabály adta lehetőségek szerint nyolc napon belül nyilatkozhat az elsőfokú döntésről.
Szerző

Daruskocsi gázolt halálra egy biciklist Sárospatakon

Publikálás dátuma
2018.10.11. 10:45
Biciklis baleset helyszíne. képünk illusztráció
Fotó: police.hu
A teherautó továbbhajtott, a kerékpáros a helyszínen életét vesztette.
Halálos kimenetelű baleset miatt helyszíneltek a rendőrök Sárospatakon, az Esze Tamás utcában: egy teherautó gázolt el egy bicikliző nőt, aki az úttesten belehalt sérüléseibe. 
A rendőrök egy piros, emelődarus, pótkocsit vontató teherautót kerestek a baleset kapcsán, amit rövid időn belül meg is találtak – vagyis, a jármű sofőrje továbbhajtott a helyszínről.
Az még nem tisztázott, hogy a sofőr észrevette-e egyáltalán a tragikus kimenetelű ütközést. Az eset körülményeit a Sárospataki Rendőrkapitányság vizsgálja tovább.
Szerző

Ki kellett üríteni egy érdi iskolát

Publikálás dátuma
2018.10.11. 10:29
Illusztráció
Fotó: Népszava
Közel háromszáz ember hagyta el az épületet.
Egy sérült gázvezetékből szivárgott a gáz Érden, a Túr utcában. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett elvégezték a műszaki mentést, jelenleg biztosítják a helyszínt az egységek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Egy iskolából közel háromszáz embert kísértek biztonságos helyre. A gázszolgáltató szakemberei már megszüntették a gézszivárgást.
Szerző
Frissítve: 2018.10.11. 10:49