Előfizetés

Hármas karambol, sérültek Újpesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.07. 12:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Három autó szaladt egymásnak a Fóti úton, a baleset helyszínén torlódik a forgalom.
Két sávot zártak le péntek délelőtt a Fóti út és Labdarúgó utca kereszteződésénél, ahol hármas karambol történt. A balesetben két ember megsérült, őket kórházba szállították, a helyszínen zajlik a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés.
Az érintett útszakaszon rendőrök irányítják a forgalmat, a helyszínelés végéig torlódásra lehet számítani a kereszteződésben.

Nyolcszázmilliós befektetési csalással vádolják Cirmost

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2018.09.07. 11:25

Fotó: Shutterstock
Családok tucatjait tette tönkre a Cirmos becenevű,57 éves nő, aki egy biztosító társaság munkatársaként kötött fiktív befektetési szerződéseket – volt, aki családi házát adta el az ígért magas hozamok reményében.
Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség egy fővárosi nő ellen, aki vádirat szerint egy biztosító vállalat munkatársaként 118 embert károsított meg több mint 800 millió forinttal –  közöttük családtagjait, gyülekezeti ismerősöket és a társaság ügyfeleit is.
Az asszony 2007 és 2015 között dolgozott a társaságnál, ahol megbízási szerződéssel csak életbiztosításokat köthetett; ettől függetlenül „maszekban” és illegálisan három konstrukciót is kínált ismerőseinek, befektetési alapokat, arany és gépjármű-befektetési csomagot ajánlott nekik, bár ezek a konstrukciók nem is léteztek.
A vádlott irreálisan magas 4-4,5 százalékos hozamokkal kecsegtette a kárvallottakat, akik így is hittek neki. A trükk a nő professzionális fellépésben, valódi biztosítós hátterében rejlett, na és abban, hogy eleinte fizette is az ígért befektetési hozamokat, a piramisjáték alapú rendszerben más befektetők pénzét forgatva vissza. 2015-ben azonban akadozni kezdett a rendszer, 2015 nyarától pedig a nő elérhetetlenné vált a károsultak számára. Ha a bíróság is megalapozottnak tartja a 118-rendbeli vádemelést, a nő akár 15 éves börtönbüntetésre is számíthat.
A Népszava úgy tudja, hogy a vádlott  nem más, mint a főként budai lakosokat megkárosító Cirmos becenevű nő, akiről már 2015-ben is írt az Origo, bár a lap akkor a csalás volumenét és a sértettek számát is nagyobbra becsülte. Cirmos a portál információai szerint annyira meggyőzőnek tűnt, hogy volt, aki budai lakását tette pénzzé, csak hogy megkapja az ígért magas hozamot. Amikor már szorult a hurok, a nő biztosítós maffiát, a befolyásos és félelmetes,  csak álnéven emlegetett Bádogembert okolta a kifizetések elmaradásáért. Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivőjét is, hogy valóban a Cirmosként emlegetett asszony ellen emeltek vádat, Bagoly Bettina azonban nem akarta kommentálni értesülésünket. 

Fegyvert és füveskertet találtak a rendőrök egy úri házban (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.07. 09:04
Az úri házban talált ültetvény
Fotó: police.hu
Száz tő jól gondozott kender nőtt a Pest megyei ingatlanban, ahonnan egy kispuska is előkerült.
Kábítószer-ültetvényt számoltak fel szerdán reggel Úriban a BRFK nyomozói és a Pest megyei rendőrök egy összehangolt rajtaütés során, a helyszínen elfogtak egy 47 éves dunakeszi férfit is. 
Az akció során bevetési egység tagjai egy jól felszerelt kenderültetvény találtak, ahol 100 tő cannabis nőtt, a „kertész” pedig vegyszerekkel, teljesítményfokozó szerekkel is táplálta a növényeket. A rendőrök nagy mennyiségű, már leszüretelt drogot foglaltak le, valamint egy 0,22 kaliberű kispuskát is a hozzá tartozó lőszerekkel együtt. A helyszínen elfogott férfit kábítószer-birtoklás gyanújával hallgatták ki a Pest megyei rendőrök, majd őrizetbe vették. Mivel a fegyverrel kapcsolatban nem indult eljárás, feltételezhető, hogy tulajdonosa engedéllyel tartotta.