Előfizetés

Villamos gázolt a Fiumei úton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.08. 11:16
Szerelők egy villamosnál, amely halálra gázolt egy embert Budapesten, a Fiumei úton 2018. augusztus 8-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Gázolás történt a 24-es villamos útvonalán, a baleset sérültjét mentők látták el.
Villamos gázolt el egy járókelőt szerda délelőtt Budapesten, a VIII. kerületi Fiumei úton – jelentette a fővárosi katasztrófavédelem. A sérülthöz mentőt hívtak, a baleset miatt pedig műszaki mentésre is szükség lesz, ami feltételezi, hogy az elütött személy a szerelvény alá szorult. A munkálatok idején forgalomkorlátozás várható az érintett szakaszon.
A Keleti pályaudvar és a Magdolna utca közötti lezárást korlátozást a BKK Info is jelzi, igaz, nem balesetre, hanem műszaki okokra hivatkoznak oldalukon

„Itt van egy kis sósav, igyál” – mondta, és leöntötte szállásadóját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.08. 11:10

Fotó: Shutterstock
Életveszélyes sérüléseket okozott ismerősének, vádat emeltek ellene.
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki még 2017. novemberében sósavat öntött ismerősére – közölte az ügyészség. A közleményben azt írják, a férfi „szívességi lakáshasználóként” lakott a sértettnél egy Pécs melletti településen. Tavaly novemberben dolgozni ment, azonban a nap során jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, így délutánra erősen ittas állapotba került. Amikor hazaért, a ház folyosóján sósavat öntött egy műanyag edénybe, majd belépett a szobába, ahol a szállásadó tartózkodott. Itt minden előzmény, vita nélkül azt mondta a sértettnek, hogy „itt van egy kis sósav, igyál”, és nagy lendülettel ráöntötte a maró anyagot. A sértett védekezésül az arca elé kapta a kezét, így az arca nem sérült meg, azonban a mellkasán, a hátán és a hasán égési sérüléseket szenvedett. A sértett orvosi ellátás hiányában akár meg is halhatott volna. A férfi cselekménye életveszélyt okozó testi sértés bűntettének minősül, amit a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A cselekmény elkövetése óta előzetes letartóztatásban van.

Öt lövéssel végezte ki adósát az M5-ösön gyilkoló német férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.08. 11:00
Rendőrök dolgoznak a csengelei gyilkosság helyszínén
Fotó: Police.hu
Egy vissza nem fizetett kölcsön vezetett gyilkossághoz 2017 decemberében, a vádlott fegyverrel állt bosszút smerősén. A támadó ellen most vádat emeltek.
Bíróság elé állítják azt a német állampolgárságú férfit, aki a hatóságok szerint 2017. december 5-én több lövéssel megölte ismerősét, és életveszélyesen megsebesítette annak utastársát az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében. Az ügyben Csongrád Megyei Főügyészség emelt vádat.
Közleményükben bemutatták a gyilkosság előzményeit is: a vádirat alapján a támadó évekkel korábban ismerte meg a bolgár férfit, akinek segített Ausztriába költözni, munkát keresett, illetve kölcsön is adott neki. Mivel a kölcsönt nem kapta vissza, a viszony kettejük között megromlott, a végzetes pillanatot viszont az jelentette, amikor a bolgár áldozat úgy döntött, tartozásai rendezése nélkül hazamegy. Korábbi támogatója ekkor döntötte el, hogy követni fogja, és adott pillanatban megöli őt.
A német vádlott egy engedély nélkül tartott pisztollyal indult a bosszúhadjáratra: ismerte a sértett szokott útvonalát, és december 4-én Hegyeshalomra, a magyar-osztrák határra utazott – terve az volt, hogy innen követi a sértettet, és egy alkalmas pillanatban leszámol vele. A bolgár férfi este 11 körül érkezett meg a határra, egy osztrák állampolgárságú férfivel, aztán tovább is indultak Röszke irányába. Mivel nagyon fáradtak volt, a bolgár sofőr és utastársa négy óra vezetés után pihenőt tartott az M5-ös csengelei megállójában. 
A vádlott ekkor rontott rájuk: kesztyűt, sapkát húzott – valószínűleg az ujjlenyomat és az árulkodó lőpornyomok elkerülése miatt – aztán bekopogott az autó szélvédőjén.
A sértett felriadt, egyből felismerte haragosát,majd a slusszkulcshoz nyúlva menekülni próbált. A támadó ekkor öt lövést adott le, rá (ebből egy a szívet érte), és két lövéssel eltalálta az áldozat utastársát is.

A bolgár férfinek a halálos seb ellenére is sikerült elindítania az autót, majd 150 métert gurult vele, mielőtt életét vesztette volna. Válságos állapotban lévő osztrák ismerőse még időben tudta értesíteni a mentőket, így őt kórházba szállították. A támadó elmenekült a helyszínről, de egy nappal később, nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében sikerült elfogni, majd a magyar hatóságok elé állították. A férfi ellen több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és lőfegyverrel visszaéléssel vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.