Előfizetés

Biciklilánccal rendezték a szerelmi vitát Szegeden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.07. 14:37
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Féltékenység miatt esett egymásnak két társaság, focicsapatnyi haragos ütlegelte egymást.
Összesen tizenegyen vettek részt abban a verekedésben, ami hétfő délután robbant ki egy szegedi családi ház előtt: a konfliktust egy ötfős csapat robbantotta ki, akik egy szerelmi ügy miatt jöttek elégtételt venni – közülük egy fő kivételével mindenki,  két férfi és két nő egyből neki is rontott a helyszínre autóval érkező párnak.
Ezután még további négy fő kapcsolódott be a harcba, kövekkel dobálták egymást, sőt, egy fegyverként szolgáló biciklilánc is előkerült. A helyszínre riasztott rendőrök a szegedi kapitányságra vitték be a két társaságot. A haragosok közül három főt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak, két résztvevő ellen csoportos garázdaság, míg egy nő ellen zaklatás miatt indult eljárás. Közülük végül öt főt vettek őrizetbe, a rendőrség pedig kéri előzetes letartóztatásuk elrendelését is. 

Elfogták a briteket, akik menetiránnyal szemben karamboloztak Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.07. 10:46

Fotó: police.hu
Az ütközés után segítségnyújtás nélkül elsétáltak a helyszínről.
A rendőrök elfogták azt a három brit férfit, akik egy bérelt autóval áttértek a menetirány szerinti bal oldalra, összeütköztek három autóval, majd gyalogosan elhagyták a helyszínt – írja a police.hu. Egy 25 éves brit férfi és két utasa még vasárnap kora reggel, a főváros V. kerületében, a Pesti alsó rakparton közlekedett a bérelt gépkocsival, amikor áttért a menetirány szerinti bal oldalra és összeütközött három, szabályosan közlekedő járművel. A baleset után mindhárman kiszálltak az összetört autóból és az adataik hátrahagyása, illetve segítségnyújtás nélkül elsétáltak a helyszínről. A balesetben két ember nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A kiérkező rendőrök a brit férfiak autójában három pakett kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak. A nyomozók a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként azonosították a három férfit és még aznap elfogták őket abban az autókölcsönzőben, ahonnan az autót bérelték. A nyomozók a brit állampolgárokat őrizetbe vételük mellett segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Megrúgta, megszúrta - Meghalt a nógrádi férfi áldozata

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.07. 08:19

Fotó: police.hu
Forrónyomon volt a rendőrség, elkapták a tettest.
Múlt pénteken este tettek bejelentést a rendőrségnek: Jobbágyi belterületén egy férfit megvertek, aki súlyos sérüléseket szenvedett - írja a police.hu. A forrónyomos intézkedések és a beszerzett adatok eredményeképp a rendőrök másnap délelőtt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves helyi lakost.
A férfi a megalapozott gyanú szerint mellkason rúgta, majd a fején megszúrta haragosát. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők a kórházba szállították. Nem tudták megmenteni az életét, két nappal később meghalt.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfit a nyomozók életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.