Előfizetés

Agüero duplája Szuperkupát ért

Népszava
Publikálás dátuma
2018.08.05. 20:15

Fotó: Ian KINGTON / AFP
A Manchester City nyerte a labdarúgó angol Szuperkupát, miután vasárnap 2-0-ra legyőzte a Chelsea-t a Wembley-ben.
Sergio Agüero találatával már a 13. percben vezetést szerzett a Manchester City, amely az argentin támadó 58. percben elért találatával megduplázta az előnyét. Josep Guardiola bajnoki címvédő együttese a találkozó során végig aktívabbnak bizonyult londoni ellenfelénél, és megérdemelt győzelmet aratott.
A Manchester City 1937, 1968, 1972 és 2012 után története során ötödször hódította el az angol Szuperkupát, a Chelsea 13. fellépésén kilencedszer maradt alul. A londoniak legutóbb 2009-ben diadalmaskodtak, azóta ez volt az ötödik vereségük, 2012-ben épp a Manchester Citytől kaptak ki 3-2-re.
Az angol bajnokság küzdelmei a hét végén kezdődnek, az első forduló szombati játéknapján a Chelsea a Huddersfield vendége lesz, míg a Manchester City vasárnap az Arsenalhoz látogat.

Magyar arany a női torna Eb-n

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.05. 18:04

Fotó: ANDY BUCHANAN / AFP
Dévai Boglárka a magyar női tornasport harmadik Európa-bajnoka.
A tavalyi, kolozsvári kontinensviadalon bronzérmes szombathelyi sportoló első helyen jutott a fináléba, de a sorsolás miatt vasárnap délután elsőként kellett bemutatnia gyakorlatát - írja az MTI.
Ugrása mindkét alkalommal jól sikerült, bár a leérkezés egyik esetben sem volt hibátlan. A 6,0-os erősségű ugrása után 1, majd pedig az 5,4-es erősségű után 3 tizedpontos levonást kapott, így 14,349 ponttal zárt. A folytatásban senkit nem büntetett levonással a zsűri, de nem is voltak olyan erősségű gyakorlatok, amilyet a magyar versenyző bemutatott.
A címvédő francia Coline Devillard sem tudta megelőzni Dévait, és a hatodik induló után már biztos volt, hogy érmet nyer. A német Sarah Voss sem került elé, és az orosz Angelina Melnyikova is csupán a második helyet szerezte meg.
Dévai a magyar női tornasport harmadik Európa-bajnoka Ónodi Henrietta (1989, felemáskorlát) és Varga Adrienn (1998, ugrás) után. Ez a sportág 18. magyar kontinensbajnoki aranyérme.
"Rettenetesen izgultam, nagyon rosszul voltam, azt hittem, kihullik a hajam. Még mindig nem hiszem el, hogy húsz év után újra sikerült aranyérmet nyerni"

- nyilatkozta Dévai. Draskóczy Imre szövetségi kapitány úgy fogalmazott, csodálatos eredmény született, és ha ezeket az ugrásait Dévai tovább csiszolja, akkor az októberi, dohai világbajnokságon is jól szerepelhet.
A magyarok a csapatverseny szombati döntőjében nyolcadikok lettek. A juniorcsapat a kilencedik, Bácskay Csenge ugrásban, Székely Zója pedig felemáskorláton a hatodik helyen végzett.
Skócia multisport Európa-bajnokságnak adott otthont, melynek a vasárnapi volt az utolsó versenynapja női tornában. A tornán kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a kerékpár kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén. A férfi tornászok jövő csütörtöktől vasárnapig az SSE Hydro arénában szerepelnek.
Eredmény, nők, ugrás:
  • 1. Dévai Boglárka 14,349 pont
  • 2. Angelina Melnyikova (Oroszország) 14,233
  • 3. Denisa Golgota (Románia) 14,166

Úszó Eb - Már meg is van az első magyar érem

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.04. 19:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Döntősök is bőven vannak még.
Megszületett az első magyar érem a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyein: Késely Ajna szombaton 800 méter gyorson második helyen végzett - írja az MTI. A mindössze 16 éves magyar versenyző 8:21.91 perces ifjúsági Európa-csúccsal csapott célba az olasz Simona Quadarella mögött. A címvédő Kapás Boglárka 8:26.32-vel ötödik lett.
Kenderesi Tamás a legjobb idővel, Milák Kristóf pedig második helyen jutott fináléba 200 méter pillangón, míg Németh Nándor 100 méter gyorson lett döntős az úszók Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságán.