Multi-Eb: Jakabos ötödik lett 400 méter vegyesen

Publikálás dátuma
2018.08.03. 19:36
Jakabos Zsuzsanna, a 2017-es budapesti vizes vb-n
Fotó: Martin Bureau / AFP
A 29 éves úszó pillangó -és hátúszásban is szépen teljesített, mellben azonban alulmaradt ellenfeleivel szemben.
Jakabos Zsuzsanna ötödik lett 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki nyitónapján. A 29 éves úszó - aki 2010-ben Budapesten és 2016-ban Londonban bronz-, 2012-ben Debrecenben pedig ezüstérmet szerzett ebben az Eb-számban - 4:38.48 idővel csapott célba, írja az MTI.
Jakabos a délelőtti előfutamból a mezőny negyedik, saját idei legjobb idejével (4:39.26 perc) kvalifikálta magát a fináléba, amelyben pillangón erősen kezdett, másodiknak fordult rá a hátra úgy, hogy fél másodperccel jobb volt az eredménye, mint reggel. Az úszásnem teljesítése után viszont már komoly hátrányba került ellenfeleivel - és korábbi idejével - szemben. Mellen a várakozásoknak megfelelően visszacsúszott - hetedik volt -, gyorson azonban szépen visszakapaszkodott és ötödikként zárt.
„Nagyon örülök az időeredménynek. Két évvel ezelőtt hasonló idővel lettem érmes, most ez erre volt elég, nem volt benne több. Annyit éreztem, hogy a hát valahogy nem jött össze, sokkal könnyebb érzés szokott lenni. Egész évben kevés hátat úsztam" - mondta Jakabos. Eredmények: női 400 méter vegyes, Európa-bajnok:    Fantine Lesaffre (Franciaország) 4:03.39 perc 2. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:03.49 3. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:04.03 ...5. JAKABOS ZSUZSANNA 4:38.48
Szerző

Ricciardo a Renault pilótája lett

Publikálás dátuma
2018.08.03. 18:09

Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP
Daniel Ricciardo az idény végén távozik a Red Bull Forma-1-es istállójától, miután kétéves szerződést írt alá Renault csapatánál. Az ausztrál pilóta átigazolása meglepetésnek számít, ugyanis a hétvégén még arról beszélt, már csak apró simítások hiányoznak ahhoz, hogy meghosszabbítsa szerződését az osztrák alakulattal. 
"Valószínűleg ez volt eddig az egyik legnehezebb döntés a karrierem során"

– nyilatkozta Ricciardo.

– Úgy gondoltam, elérkezett az ideje, hogy egy friss és új kihívást vállaljak. Tudom, még sok tennivaló van annak érdekében, hogy a Renault elérje a célját, miszerint a legmagasabb szinten kel versenyre, de lenyűgözött az elmúlt két év alatt mutatott fejlődésük. Remélem, segíteni tudok majd nekik ebben a kalandban” – tette hozzá az ausztrál.
„Teljes mértékben tiszteletben tartjuk Daniel döntését, miszerint távozik a Red Bull csapatától – mondta Christian Horner, az istálló vezetője. – A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre, és szeretnénk megköszönni neki elkötelezettségét és szerepvállalását, amit 2014-es csatlakozása óta tanúsított. Ki fogjuk értékelni azt a számos opciót, ami rendelkezésünkre áll, mielőtt eldöntjük, melyik versenyző lesz Max Verstappen partnere a 2019-es szezonra” – fejtette ki Horner.
Ricciardo 2008-ban lett a Red Bull juniorcsapatának tagja, a Forma-1-ben pedig a 2011-es Brit Nagydíjon mutatkozott be a HRT színeiben. Ezt követően két szezont töltött el a Toro Rosso csapatánál, majd 2014-ben a Red Bullhoz szerződött, ahol ez idáig hét futamgyőzelem, 29 dobogó, két rajtelsőség a mérlege.
Ricciardo a következő szezonban Nico Hülkenberg csapattársa lesz Renault-nál, a Red Bullhoz pedig jó eséllyel Carlos Sainz Jr. érkezik.
Szerző

Elhunyt Bartus Miklós

Publikálás dátuma
2018.08.03. 14:23
Fotó: Shutterstock
A 19-szeres magyar bajnok síző hetvenkilenc éves korában halt meg.
A Budapesti Honvéd korábbi versenyzője sportolói pályafutása után oktatóként és edzőként dolgozott. 1978 és 1984 között a női alpesi válogatott technikai edzőjeként tevékenykedett, 1989-tól pedig a Síoktatók Országos Szövetségének vezető oktatója volt. Az éveken át szakkommentátorként is foglalkoztatott Bartus Miklós 2000-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét „a sísport és síturizmus népszerűsítésében és a hazai síoktatásban végzett kiemelkedő munkájáért”. 
Témák
Bartus Miklós