Előfizetés

„Amanda” lányként ismerkedett, de férfimód rabolt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.31. 11:20
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A női ruhát viselő fiú egy részeg sértettet fosztott ki társaival a Népligetben: mikor lebuktak, még félholtra is verték az értékeit visszakérő férfit.
Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt emeltek vádat  a napokban egy fiatal ellen, aki a hatóságok szerint bűntársaival nagyon megvert egy férfit a fővárosi Népligetben.   Az eset még tavaly augusztusban történt: az akkor még fiatalkorú, 17 éves vádlott nőnek öltözve üldögélt egy népligeti sétányon, nem messze egy szórakozóhelytől. Már ekkor kiszúrta az ittas sértettet, akivel beszélgetett is egy ideig, ám az áldozat akkor még visszament a kocsmába.
A férfi később sem ment messzire, hajnalban is a parkban maradt, az Amandaként bemutatkozó vádlott pedig két ismerősével odament hozzá. A kísérők felajánlották „Amanda” szexuális szolgáltatásait, amit férfi el is fogadott: A nőként öltöző és viselkedő vádlott kamasz eközben közeledést mímelve ellopta a kuncsaft mobilját, okmányait és 18 ezer forintját.
Az áldozat azonban észrevette a lopást, és követelte vissza értékeit. A trió botokkal, ágakkal támadt rá, és együtt ütötték-verték, sőt, a földön is rugdosták a kirabolt férfit, akinek csigolyája is eltört a bántalmazás során. A támadók végül a mobiltelefont hátrahagyva elrohantak a helyszínről.
A fiatalkorú vádlottat a rendőrök elfogták – hogy társaival mi történt, arról nem szól a vádirat. Az ügyben a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege emelt vádat, és fiatalkorúak börtönébe küldenék a női ruhás rablót.

Meghalt a kapuvári fojtogató áldozata

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.31. 10:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 32 éves férfinek most már emberölés miatt kell felelnie: volt barátnője három nap után belehalt sérüléseibe.
Meghalt az a fiatal kapuvári nő, akire korábbi partnere támadt rá még július 27-én – jelentette be a rendőrség. A gyanúsított először békülni akart volt barátnőjével, visszautasítása miatt azonban feldühödött és fojtogatni kezdte a sértettet; az erőszaknak a nő apja vetett véget. Az áldozatot életveszélyes állapotban szállították kórházban, de a szakszerű ellátás ellenére sem lehetett megmenteni, július 30-án belehalt sérüléseibe.
A tette után elmenekülő férfit egy napon belül elfogták, és kihallgatták. Először emberölési kísérlettel gyanúsították, a tragédia miatt azonban már emberölés gyanújával zajlik ellene eljárás, várhatóan előzetes letartóztatásba is kerül.

Magyar hegymászó halt meg a Mont Blanc-on

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.31. 10:05
Képünk illusztráció
Fotó: Patrice Labarbe / AFP/Biosphoto
A 40 éves férfi egy kőomlás miatt zuhant le a több száz méteres mélységbe, mászótársa túlélte a lavinát.
Szörnyethalt egy magyar alpinista hétfőn délután a Mont Blanc-on, az  Aiguille Noire de Peuterey déli hegygerincén: a 40 éves férfi egy 33 éves brit barátjával mászott, amikor egy kőomlás zúdult rájuk, jelentette az olasz Ansa hírügynökség
A zuhanó szikladarabok miatt az áldozat elvesztette egyensúlyát – a súlyától megfeszülő biztosító kötelet pedig átszakította az egyik kődarab. A magyar hegymászó több száz métert zuhant; társának ugyanakkor sikerült rögzítenie a magát sziklafalon, majd értesítette a hegyimentőket.
A helikopterrel érkezőmentő csapat megtalálta, és a courmayeur-i halottasházba szállította a magyar férfi holttestét. Az ügyben az entrèves-i pénzügyőrség alpesi mentőcsoportja folytat vizsgálatot, már meghallgatták a túlélő hegymászó beszámolóját.