Gyerekeket mentettek ki a Drávából

Publikálás dátuma
2018.07.19. 07:08
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
Egy 12 éves fiút elsodort a víz, többen egy kőgáton rekedtek.
Többen fürödni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, míg mások egy kőgáton és egy szigeten rekedtek – írja a police.hu. Szerda este egy horgász tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy nő és egy gyermek kőgáton rekedt. A rendőrség ügyeletese két hajót indított, egyet Drávaszabolcsról, a másikat pedig a szomszédos Somogy megyéből. A bejelentővel többször is beszéltek, így derült ki, hogy egy fiút is elsodort a víz, azonban sikerült megkapaszkodnia egy ágban, további három fiatal pedig egy szigeten rostokol.  A helyszínre elsőként a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja ért: egyikőjük figyelte és szóval tartotta a vízben rekedt 12 éves fiút, kollégája pedig felkutatta a közelben lévő csónak tulajdonosát. Ő azonnal a helyszínre sietett, és a motor felszerelését követően két tűzoltóval vízre szállt, majd közösen kimentették a gyermeket a vízből, majd átadtak a mentőknek. Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten várakozó 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra. A rendőrök, tűzoltók és mentők gyors, összehangolt akciójának eredményeképpen senki sem sérült meg.
Szerző
Frissítve: 2018.07.19. 14:47

Lóg a vezeték, késnek a miskolci vonatok

Publikálás dátuma
2018.07.18. 18:37
Képünk illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Több mint másfél órás késés is előfordulhat a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, pótlóbuszokkal szállítják a MÁV utasait.
Elszakadt a felsővezeték Aszód és Tura között, emiatt 60-100 percet is késhetnek a miskolci vonatok, - jelentette be szerda délután a MÁVInform.
A vasúttársaság már szervezi a vonatpótló buszokat, amelyek Aszód és Hatvan között viszik majd az utasokat. A szakemberek megkezdték a műszaki hiba kijavítását: hogy kárpótolják az utasközönséget, a fennakadás miatt a Budapest-Keleti pályaudvar és Hatvan között valamennyi vonat felármentesen vehető igénybe.  Kassa felé a Hernád Intercity kerülő útirányon keresztül, Újszászon és Szolnokon át közlekedik - olvasható az MTI-nek is eljuttatott közleményben. 
Szerző

Autók ütköztek, teljes útzár a 45-ös úton

Publikálás dátuma
2018.07.18. 15:55
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Személyautók karamboloztak Szentes térségében, a balesetben többen megsérültek.
Teljes útzárat rendeltek el 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán, ahol szerda délután két autó ütközött: a balesetben hárman megsérültek a rendőrség szerint, őket mentők ápolják - ,míg a tűzoltók a roncsokat próbálják eltávolítani.
A műszaki mentés és helyszínelés idejére a rendőrök megállították a forgalmat - írja az Útinform –  emiatt komoly torlódás alakulhat ki az érintett útszakaszon.   
Szerző