Előfizetés

Blöff magyar módra: álrendőrök loptak füvet Budán (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.14. 15:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A botcsinálta alakulat akart "házkutatás" keretében drogot és valutát szerezni, aztán jöttek az igazi nyomozók.
Guy Ritchie filmjeibe illő jelenet zajlott tavaly júliusban a budai Fő utcában, ahol egy fiatal nő komolyabb mennyiségű marihuánát tárolt: a fűkészletről tudomást szerzett egy négyfős baráti társaság, a nagykőrösi és budapesti férfiak pedig magukat rendőrnek álcázva akarták megszerezni a drogot és a házban tartott készpénzt.
A banda játék-és riasztópisztolyokkal, bilincsekkel felszerelve rontott be a lakásba, még hamis rendőrigazolvánnyal is próbálták hitelesebbé tenni az összképet. Nem tudták, hogy az ügyön a BRFK kábítószeres bűnözés elleni osztálya is dolgozik, a nyomozók pedig az álrazzia közepén ütöttek rajtuk.
A valódi házkutatás során aztán 200 gramm marihuána és valuta került elő, a kétszeresen is lebuktatott nő barátjánál viszont további 3,6 kilogramm füvet is találtak a rendőrök. A lefoglalt a feketepiaci kereskedelemben közel 8 millió forintot ért volna.
A nyomozás következő fázisa az „őstermelők” lebuktatása volt; mint kiderült, a drogot egy pilisjászfalui ház emeletén termesztették, a rendőrök itt megtalálták az ültetvényt is.
A rendőrjelmezes gyanúsítottak ellen csalás és kábítószer birtoklása, a 33 éves budapesti nő ellen kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. Az ügyben a BRFK a napokban lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.

Akinek drogsövénye van, ne kiáltson rendőrért!

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.14. 15:02

Fotó: police.hu
A keszthelyi majdnem néni egy betörés után igazságot akart magának, jobban tette volna, ha benyeli a kárt.
Egy lévő házához tartozó melléképületbe törtek be Keszthelyen, a tulajdonos rögvest bejelentést is tett a rendőrségen, írja a police.hu. A helyszínre érkező nyomozók azonban a szemle során az udvaron 34 tő, a műhelyben pedig 1 tő kiszárított vadkender-növényt találtak, amit le is foglaltak. Az 59 éves nőt kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Harminc ember kórházban - kényszerleszállást menedzselt egy Ryanair-gép

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.14. 11:17

Fotó: Pascal Pavani / AFP
Az utastérben csökkent a légnyomás, az oka nem derült ki. A légitársaság meg nem túl segítőkész.
Egyik pillanatban még minden oké, aztán olyan rohamosan kezd el süllyedni a gép, hogy a dobhártyád majd szétszakad, a szád kiszárad és vas ízét érzed benne, a levegő meg rohamosan fogy

-így számolt be Twitteren a Dublin-Zadar járat egyik utasa a Ryanair gépének kényszerleszállásáról.

A kapitány tegnap este fél 12-kor kért engedélyt a leszállásra a Frankfurt-Hahn repülőtér irányítótornyától, műszaki problémára hivatkozva, mondván: a Boeing 737-8AS utastérében rohamosan csökkent a légnyomás, de hogy miért, azt még most sem tudni, írj az Index. Az ilyen esetekhez hasonlóan a Ryanair gépen is kinyíltak azok a rekeszek, melyekből oxigénmaszkok lógnak le az utasok elé, így a légszomj része a dolognak hamar megoldódott. A cég szóvivője szerint a leszállást követően harminc utast kellett kórházba szállítani erős fül- és fejfájás miatt.
Az utasok elméletileg ma reggel folytatják útjukat, a Ryanair közlése szerint 9 órakor száll fel velük egy gépük. Ez ellentmond a már említett utas Twitterjénak szerinte 9:40-es indulást közöltek velük, ami még bele is férne, de egész éjszaka a frankfurti reptér egyik leválasztott részében tartották őket, nem kaptak se inni, se enni, és internetkapcsolatuk sem volt. Később egy tízeurós vócsert kaptak fejenként, ami egy repülőtéren körülbelül egy liter vízre elég.