Előfizetés

Meghalt Újszász polgármestere

MTI
Publikálás dátuma
2018.07.06. 15:47
Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Elhunyt Újszász polgármestere, Molnár Péter (MSZP) pénteken - olvasható a város honlapján.
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település 67 éves vezetőjét az újszászi önkormányzat saját halottjának tekinti. Molnár Péter 2002 óta töltötte be a tisztséget.

Cikkünk nyomán

"Csak részben fedi a valóságot állításunk, miszerint "a nyertes cég ügyvezetője, Éliás Tibor, aki egyben komolyabb pozíciót tölt be az Óbudai Parkolási Kft.-nél is, ő a parkolásüzemeltetési vezető az önkormányzati tulajdonú cégnél." A valóság az, hogy Éliás Tibor nem alkalmazottja az Óbudai Parkolási Kft.-nek, a parkolásüzemeltetést vállalkozási szerződés keretében látja el az Operatív Team Kft. Valótlanul állítottuk, hogy "A mostani tendert azonban jóval drágábban vállalták az előző megbízatásnál, amikor 8 napos időtartamban, 16 millió forint+áfáért nyomoztak a parkolóőrök után." A valóság ezzel szemben az, hogy az Óbudai Parkolási Kft. a korábbinál hosszabb időtartamra, 48 hónapra kötötte meg a szerződést, valamint az eddig ellátandó feladatokon túl a 2019. év elején a parkolási övezetbe bevonásra kerülő kaszásdűlői területre is ki fog terjedni az ellenőrzési kötelezettség. A jelenlegi 12706 db belső-óbudai parkolóhelyen felül, további legfeljebb 3812 db külső-óbudai parkolóhely ellenőrzésére is kiterjedt a közbeszerzési szerződés alapján ellátandó feladat.  A nyertes ajánlattevő ajánlati ára 157 Ft/parkolóhely, azaz az Operatív Team Kft. változatlan összegű ellenszolgáltatás fejében vállalta a feladatok ellátását.  Itt szeretném megjegyezni, hogy Éliás Tibor sem az eljárás előkészítésében, sem az eljárás lefolytatásában nem vett részt, tehát nem áll fenn a közbeszerzési  törvény szerinti összeférhetetlenség, az Óbudai Parkolási Kft.-nél betöltött pozíciója semmilyen formában nem okozta a verseny tisztaságának sérelmét.  A közbeszerzési eljárás befejezését követően az Önkormányzat felkérte az Óbudai Parkolási Kft. ügyvezetőjét, hogy intézkedjen a parkolás üzemeltetési feladatok ellátása kapcsán az etikailag vitatható helyzet megszüntetés iránt."

Kilencven napos forgalomkorlátozás jön, nagy torlódás lehet az M3-ason

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.06. 13:01
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Felújítási munkák miatt kell hosszabb menetidővel számolni.
Felújítási munkák miatt péntektől várhatóan kilencven napig forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán Polgár térségében a 168-as és a 174-es kilométerszelvény között – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel. Azt írták, a társaság beruházásában, hazai költségvetési forrásból megvalósuló kivitelezési munkák hétfőn indulnak el. Az első ütemben az építési területet érintően teljes pályazár lesz érvényben a 168-as és 172-es kilométerszelvény között, a forgalmat a szemközti, Budapest felé vezető oldalra terelik át. Ez azt jelenti, hogy Nyíregyháza felé egy sávon, a főváros irányába pedig két sávon lehet közlekedni, 60 kilométer per órás sebességkorlátozás mellett. A második ütemben – 2018 szeptemberétől – váltakozva lesznek sávlezárások és sebességkorlátozások az építési területek mellett – tették hozzá. A közlemény szerint a rekonstrukció során a szükséges helyeken kicserélik a kötő- és kopóréteget, valamint felújítják a Király ér-hidat, kicserélik annak szegélyeit és a hídon található szalagkorlátokat és madárvédő falat is. A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a biztonság érdekében tartsák be a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat. A felújítási munkák idején hosszabb menetidővel kell számolni, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a 36 1 336 2400 telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon.