Egy ember meghalt, többen megsérültek egy balesetben Keszthelynél

Publikálás dátuma
2018.07.03. 14:12
Összeroncsolódott személyautók a 71-es főúton Keszthelynél 2018. július 3-án
Fotó: Varga György / MTI
Két autó ütközött a 71-es főúton. Az érintett szakaszt lezárták.
Egy ember életét vesztette, többen pedig megsérültek, miután összeütközött két autó a 71-es főút Rezi út és Külső Zsidi út közötti szakaszán, Keszthely térségében – közölte az Országos Katasztrófaveédelmi Főigazgatóság (OKF).
A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszt a forgalom elől lezárták.
Szerző
Témák
baleset Keszthely
Frissítve: 2018.07.03. 18:43

Halálos baleset – Árokba borult egy autó a 3-as főúton

Publikálás dátuma
2018.07.03. 13:28

Fotó: Népszava
Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Egy ember életét vesztette, miután árokba borult egy személygépkocsi a 3-as főút Halmajugra és Karácsond közötti szakaszán, a 91-es kilométernél – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
A balesethez a gyöngyösi és a hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Szerző
Frissítve: 2018.07.03. 13:29

Halálra verte szállásadóját – Itt az ítélet

Publikálás dátuma
2018.07.03. 13:14
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A védő elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést.
Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék kedden, nem jogerősen egy férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta mozgáskorlátozott szállásadóját 2015-ben Baktalórántházán, hogy az belehalt sérüléseibe – közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.
Sterné Deák Andrea közleményében azt írta, a férfit bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.
A tényállás szerint a férfi még 2015. október 5-én a rokonaihoz indult, de lekéste a buszt, így csak Baktalórántházáig jutott. Egy sörözőben megismerkedett egy helyi férfival, aki felajánlotta neki, hogy az egyik ismerősénél megszállhatna egy éjszakára. Közösen elmentek az ismerőséhez, egy egyedül élő, mozgáskorlátozott férfihez, aki beleegyezett abba, hogy a vádlott nála töltse az éjszakát. 
A vádlott és a sértett éjjel együtt italozott, majd összevesztek azon, hogy a tulajdonos háromezer forintot kért az éjszakai szállásért. A vita közben a vádlott egy üres borosüveggel többször fejbe vágta a szállásadóját, majd kézzel ütötte a fejét és az arcát. Az ütésektől a sértett eszméletlen állapotba került és rövid időn belül meghalt.
Az ítéletet a vádlott és az ügyész tudomásul vette, a védő elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Az új büntetőeljárási törvény hatálybalépése óta a Nyíregyházi Törvényszéken – első fokon – ez volt az első ítélet – jegyezte meg a szóvivő. A bíróság az ügyben több napon tartott tárgyalást ülnökök részvételével, de az ítéletet az eljáró bíró az új büntetőeljárási törvény hatálybalépése nyomán már ülnökök részvétele nélkül hirdette ki.
Szerző
Frissítve: 2018.07.03. 13:15