Előfizetés

Ezt a két „rendőrt” ne engedje be a lakásba!

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.02. 17:18
Rendőrnek adják ki magukat, az igazi rendőrök is keresik őket
Fotó: Police.hu
Tartsa házon kívül a két férfit, mivel valójában tolvajok: a kőbányai rendőrkapitányság körözi őket, miután kifosztottak egy kerületi lakást.
Álrendőröket keres fantomkép alapján a X. kerületi rendőrkapitányság, megtalálásukhoz pedig a lakosság segítségét is kéri. A két ismeretlen június 22-én este csengetett be egy kőbányai lakáshoz – hatósági személynek adták ki magukat, és a lakó figyelmét elterelve készpénzt vittek el az ingatlanból. 
Az egyik elkövető körülbelül 160-165 centiméter magas, a bűncselekmény elkövetésekor fekete baseballsapkát, fekete pólót, fekete farmernadrágot és fekete cipőt viselt. Társa körülbelül 180-190 centiméter magas, a bűncselekmény elkövetésekor szintén fekete kabátot, fekete pólót, fekete farmernadrágot és fekete cipőt hordott.
A kapitányság kéri, hogy aki felismeri őket, tud hollétükről a vagy a bűncselekmény részleteiről, az akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.  

Ál-gázolajat adott el az ál-útmunkás

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.02. 14:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hat kanna olajos vizet árult, közel 100 ezer forintért. Sikerült neki, de nem úszta meg.
A vádlott 2016 végén, budapesti lakóhelyén hat műanyag kannát vízzel töltött meg, és annak tetejére gázolajat öntött azért, hogy azt gázolajként értékesítse - írja az Ügyészség. A férfi még aznap Szécsénybe utazott, ahol a délelőtti órákban megszólított egy véletlenszerűen kiválasztott férfit.
Magát útkarbantartó munkásnak kiadva gázolajat kínált fel neki megvételre jóval a piaci ár alatt, literenként 200 forintért. A sértett belement: megegyeztek, hogy 480 litert vásárol 96 000 forintért.
Miután a sértett hazatért, felmerült benne, hogy mégsem gázolaj van a kannákban: korábban már hallott hasonló átverésről. Miután a kannákat kinyitotta, és kiöntött egy kicsit azok tartalmából, kiderült, hogy azokban valóban csak a víz tetején lebegett egy kis olaj.
A sértett egyből feljelentést tett. A nyomozó hatóság a tettest rövid időn belül beazonosította, aki a sértettnek okozott kárt megtérítette. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Halálos baleset – Vonat és autó ütközött Baranyában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.02. 14:38
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
A rendőrök az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták.
Összeütközött egy vonat és egy autó a Sellye és Kákics között található vasúti átjáróban – írja a police.hu. A gépkocsit vezető nő a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A rendőrök a balesettel érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, kerülni a Marócsa – Bogdása – Sellye útvonalon lehet.