Gera Zoltán bejelentette visszavonulását

Publikálás dátuma
2018.06.28. 23:17
FOTÓ: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó.

A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését.

Gera Pécsett lett élvonalbeli futballista, majd 2000-ben a Ferencvároshoz szerződött, ahol látványos és akrobatikus megoldásai, illetve harciassága miatt gyorsan közönségkedvenc lett. 2004-től kezdve tíz éven át Angliában légióskodott, a West Bromwich Albionban két hosszabb időszakot töltött, emellett szerepelt a Fulhamben is, amellyel 2010-ben Európa Liga-döntőt játszott.

A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

Szerző

Magyar úszókat fogadott a pápa

Publikálás dátuma
2018.06.28. 19:13
A Sette Colli verseny helyszíne - fotó: Matteo Ciambelli / NurPhoto
A pénteken kezdődő római Sette Colli úszóverseny alkalmából Ferenc pápa audienciát adott a sportág képviselőinek, amelyen többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek - írja az MTI.

Bohus Richárd, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás, Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn egyaránt kezet fogott a katolikus egyházfővel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint, akárcsak Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A Vatikánvárosban tartott eseményen a viadalon résztvevő országokat képviselték a sportolók, többek között olyan világsztárok, mint az olimpiai bajnok svéd Sarah Sjöström, a holland Ranomi Kromowidjojo vagy a dél-afrikai Chad le Clos. Az olasz válogatott, élén az olimpiai és világbajnok Gregorio Paltrinierivel szinte teljes létszámban felvonult.

Az audiencián az úszók nevében az olasz, valamint az európai szövetség (LEN) elnöke, Paolo Barelli köszönte meg a pápának, hogy fogadta a sportág kiválóságait.

Ferenc pápa az úszókhoz szólván arról beszélt, hogy az időeredmények elérése mellett a sportolók helytállása elsősorban fegyelemről, egészséges versenyszellemről és csapatmunkáról tanúskodik. "Ti mindannyian demonstráljátok, hogy a célok elérhetők kemény edzésmunkával, amely szigorú elkötelezettséget és áldozatokat kíván. Mindez az élet egy nagyszerű leckéje, amely kifejezetten jó példa lehet a titeket követő fiatal generációk számára" - fogalmazott.

Az audiencia végén az olasz bajnokok jelképesen egy válogatott felszerelést adtak át Ferenc pápának, aki ezt követően egyenként kezet fogott a résztvevőkkel.

Szerző

Eppel Márton Kazahsztánba szerződött

Publikálás dátuma
2018.06.28. 12:32
Eppel Márton és Bernd Storck FOTÓ: PASCAL PAVANI / AFP

A kazah Kajrat Almati labdarúgócsapatához szerződött Eppel Márton, az OTP Bank Liga 2016/17-es szezonjának gólkirálya – írja az MTI a játékos eddigi klubja, a Budapest Honvéd közlése alapján.

A 26 éves, ötszörös magyar válogatott támadó az elmúlt két idényben 70 mérkőzésen 35 gólt lőtt a Honvéd színeiben, mellyel egy évvel ezelőtt bajnoki címet ünnepelhetett.

A 15 forduló után a kazah élvonal második helyén álló Kajratnak Elek Ákos személyében van már egy magyar játékosa. Az együttes a bajnokság mellett az Európa Liga selejtezőjében is érdekelt.

Szerző