Előfizetés

Tilos lesz hétköznap napközben a Népligetben parkolni

Hétfőtől hétköznap napközben, 6 és 18 óra között tilos lesz gépkocsival behajtani a Népliget területére – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Népliget közpark, jellegéből adódóan a környéken élők és az arra járók kikapcsolódására, pihenésére, és a parkot határoló utak zaj- és forgalomszennyezésének távoltartására szolgál. Az esti és a hétvégi rendezvények idején a behajtás továbbra is biztosított marad, hétköznap napközben a környéken található P+R parkolókat és a fizetős parkolóövezetet érdemes használni” – tették hozzá. Azt írják, hogy a döntést a zöldterület védelme, az elmúlt időszakban kialakult, a parkot károsító parkolási gyakorlat visszaszorítása érdekében hozták meg.

A tiltás nem vonatkozik a BKK és a Volán járataira, a Főkert járműveire, a taxikra, a kerékpárral közlekedőkre és az engedéllyel rendelkezőkre.

A BKK azt írja, a Népliget útjain való parkolás helyett a gépkocsival közlekedőknek érdemes a környéken található Népliget P+R parkolót, KÖKI Terminál P+R parkolót, vagy a nemrég kialakított várakozási övezetekben található parkolóhelyeket választani.

Késések a székesfehérvári és a Balaton-parti vasútvonalon

Publikálás dátuma
2018.06.28. 14:17
Illusztráció. Fotó: Népszava
Felsővezetéki hiba miatt hosszabb a menetidő a székesfehérvári és a Balaton-parti vonalakon – közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa és a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon 30-60 perccel is megnőhet a menetidő. A helyreállítás várhatóan kora estig megtörténik.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint csütörtökön délelőtt Székesfehérvár és Szabadbattyán között egy Nagykanizsára tartó expressz vonat áramszedője letört és megsérült a felsővezeték, ezért ezen a szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek a járatok.

Hamarosan elkészülnek a parlamenti gigaszőnyeggel

Publikálás dátuma
2018.06.28. 13:16
Forrás: Facebook / Dankó Béla

Hamarosan kész a szentandrási szőnyeg, mely az Országházba kerül – jelentette be a fideszes Dankó Béla a Facebook-oldalán, a bejegyzést a 444.hu vette észre.

A képviselő azt írta, a 150 négyzetméteres szőnyeg, mely az országház Felsőházi termét fogja díszíteni körülbelül egy hét múlva lesz kész. A teremben korábban is egy szentandrási szőnyeg volt, mely 1970-ben készült.

„A kézzel készülő szőnyeg elkészítéséhez másfél év, 15 millió csomó és különleges szaktudással rendelkező, ügyes hölgyek kellettek” – jegyezte meg Dankó, és gratulált a munkához.

A 444.hu még tavaly februárban azt írta, hogy a szőnyeget egy öcsödi műhelyben 7 tapasztalt szövőnő készíti, akik naponta körülbelül 6 centimétert haladnak.