Előfizetés

Kubatov a bírókat hibáztatja az elbukott bajnokságért

Publikálás dátuma
2018.06.28. 12:07
Fotó: Népszava
Az FTC elnöke és a Fidesz pártigazgatója az MLSZ-t is bírálta, mert szerinte az elvesztette legfontosabb célját. Külön profi ligát és nyilvános játékvezető-értékelést szeretne.

A játékvezetést hibáztatta az elbukott bajnoki címért Kubatov Gábor, az FTC elnöke (és a Fidesz pártigazgatója). Kubatov a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben egyebek mellett arról beszélt, hogy csak egy győzelem hiányzott a bajnoksághoz. „Ha nyíltan akarunk beszélni, mindenképpen meg kell említeni a játékvezetői ítéleteket és döntéseket, mert a tavaszi fordulók során, a Debrecen és a Videoton ellen nem kaptunk meg jogos tizenegyeseket, a Honvéd ellen pedig minket sújtottak egy kimondottan jogtalannal” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy a Fradi játékosai is hagytak ki nagy helyzeteket – például fél méterről nem sikerült betalálni a Videoton üres kapujába –, Kubatov azt mondta: ez nézőpont kérdése, de „úgy tűnik, hogy a mi csapatunknak többet kell tennie a céljai eléréséért, mint a vetélytársainak”. A klubelnök szerint nekik arra kell törekedniük, hogy legalább tíz ponttal megelőzzék a mezőnyt, mert „így senki sem tudja majd elvenni tőlünk a győzelmet”.

Kubatov nyíltan bírálta a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) is: „Finoman fogalmazva sem kiegyensúlyozott a viszony a szövetséggel, és szerintem erről nyíltan kell beszélnünk, mert ez szolgálja a magyar labdarúgás előrehaladását. Látjuk és érzékeljük, hogy az MLSZ elvesztette legfontosabb célját, szerepét, mégpedig az integrálást. Sajnos a klubokat nem partnerként kezeli a szövetség, ehelyett gyakorlatilag hatóságként működik.”

Megoldásként Kubatov azt vetette fel, hogy létre kell hozni egy profi ligát vagy az MLSZ-en belül egy profi labdarúgással foglalkozó szekciót. A bajnokság lebonyolítása ugyanis nem tudta felvenni a versenyt az új kihívásokkal, és itt ismét a játékvezetőket kritizálta: „Ma egy mérkőzésen mindenkit lehet bírálni, csak őket nem, mindenki köteles a saját teljesítményéről számot adni, csak ők nem, sőt, ezt ha akarnák, sem tehetnék meg.” Azt javasolják, hogy legyenek nyilvánosak a játékvezető-értékelések, ezekben a klubok is részt vehessenek, és ennek legyen hatása a bírói fizetésekre.

Hamarosan visszavonul Gera Zoltán?

Publikálás dátuma
2018.06.28. 11:49
Gera Zoltán FOTÓ: ISZA FERENC / AFP
A Bors értesülése szerint napokon belül bejelentheti visszavonulását Gera Zoltán, a Fradi 39 éves válogatott focistája.

A játékos egy hónapja a  Fradi TV-nek azt mondta, egyelőre bizonytalan a jövő, és nem tud nyilatkozni arról, hogy fog-e még játszani. Ezt majd át kell beszélni a klubbal – tette hozzá Gera, akinek szombaton jár le a szerződése.

A Bors azt írja, a tárgyalás megtörténhetett, mivel úgy tudják, hogy Gera a héten bejelenti visszavonulását, már nem készül a csapattal az Európa Liga-selejtezőkre és inkább edzősködni szeretne.

A lap megkeresésére a klub annyit közölt:

Gera Zoltán, az FTC labdarú­gója, aki most a futball-vb szakkommentátori munkájára koncentrál, a felkészülésbe ezt követően kapcsolódik be.

Új edző a Vasasnál

Publikálás dátuma
2018.06.27. 19:26
Illusztráció: Molnár Ádám
Kis Károly irányítja a másodosztályú Vasas labdarúgócsapatát a Merkantil Bank Liga július végén kezdődő új idényében - írja az MTI.

A szakember korábbi klubja, a harmadosztályú Ajka nem sokkal a Vasas szerda délutáni, budapesti sajtótájékoztatója előtt jelentette be, hogy Kis Károly elhagyja az együttest, mert "a jövőben magasabban jegyzett csapatnál kívánja folytatni edzői pályafutását".

Az angyalföldieket eddig irányító német Michael Oenningnek az előző szezon végén lejárt a szerződése.

Az 54 éves Kis Károly korábban Szolnokon, Pécsett és Balassagyarmaton is edzősködött, legsikeresebb időszakát Pakson töltötte, amellyel a 2010/11-es idényben az NB I második helyén zárt.