Klórgázmérgezés – Riasztották a tűzoltókat egy sümegi hotelhez

Publikálás dátuma
2018.06.26. 13:02
Illusztráció / Népszava fotó
Karbantartási munkák közben klórgáz került a levegőbe egy sümegi szálloda medencéjénél kedd délelőtt, a mentők 14 felnőttet és 4 gyermeket vittek kórházba - közölte a Veszprém megyei katasztrófavédelem és a mentőszolgálat az MTI-vel.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentőhelikopterrel, gyermekmentőorvosi kocsival, két esetkocsival és további hat mentőgépkocsival a helyszínre érkező mentők a megvizsgált 22 vendég közül 14 felnőttet és 4 gyermeket könnyű klórgáz-mérgezés gyanújával vittek kórházba.

Helt Ákos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen és a tűzoltók megtették az anyag semlegesítéséhez szükséges intézkedéseket.

Szerző
Frissítve: 2018.06.26. 17:30

Úrhatnám tolvajok: bérelt autóval jártak lopni

Publikálás dátuma
2018.06.26. 12:39
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
A duó kilenc hónap alatt parkolónyi autót tört fel, és közel 12 milliós kárt okozott a rendőrség szerint.

Vádemelési javaslatot tett az óbudai rendőrkapitányság két budapesti férfi ellen, akik a gyanú szerint 35 kocsit törtek fel 2016 novembere és 2017 júliusa között.

A 41 és 38 éves gyanúsítottak bérelt autóval közelítették meg a kiszemelt járműveket: módszerük egyszerű volt, betörték a kocsi ablakait, majd laptopokat, mobilokat, pénztárcát, bankkártyát vittek el a helyszínről – de volt, hogy egy gitárt is magukkal vittek.

A tolvajok összesen több mint 11,5 milliós kárt okoztak 47 sértettnek: a rendőrség tavaly októberben vetett véget a bűncselekmény-sorozatnak, a két elfogott férfi ellen pedig lopás miatt indítottak eljárást. A nyomozás most lezárult, a vádemelés feladata az illetékes ügyészségre vár.

Szerző

Emberölés Szegeden - Lezárták a nyomozást

Publikálás dátuma
2018.06.26. 11:51
Forrás: police.hu
Lezárta a nyomozást a rendőrség az újévkor Szegeden meggyilkolt vajdasági lány ügyében, és emberölés miatt javasolnak vádemelést az áldozat 29 éves barátjával szemben – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint az észak-bácskai Gunarason élő férfi január 1-jére virradóra előzetes szóváltást követően egy lakásban több alkalommal megütötte barátnőjét, majd a lány fejét a falba verte, és nyakát két kézzel leszorította. A bántalmazások következtében a lány a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg, ereit felvágta, azonban rövid idő múlva meggondolta magát, és a szomszédba becsöngetve mentőt és rendőrt hívott.

Huber Krisztián közölte, hogy a rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták, melynek során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Emberölés bűntette miatt indult ellene büntetőeljárás. A nyomozást befejezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre – tudatta a főhadnagy.

Szerző