Vízilabda - Ötméteresekkel kaptunk ki a döntőben

Publikálás dátuma
2018.06.24. 10:54
A montenegrói válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének fináléjában
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) álláspontja szerint játékvezetői műhiba történt a férfi világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének szombati fináléjában - amelyet a magyar válogatott ötméteresekkel elveszített -, ennek ellenére nem óvják meg a mérkőzést.

Az MVLSZ honlapja szerint a Montenegró elleni meccs második negyedének végén, Bátori Bence és Vladan Spaic páros kiállításánál, az időkérésnél a szakemberek (például Molnár Péter, az MVLSZ ellenőri bizottságának elnöke) elmondása alapján - a honlapon nem részletezett módon - műhibát vétettek a bírók. Óvásra nem került sor, de Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, beadvánnyal fordulnak majd a nemzetközi szövetség (FINA) felé, hogy "több ilyen ne forduljon elő". A Duna Arénában rendezett torna döntőjéről az edző úgy vélekedett, nagyon jól játszott a montenegrói csapat, nehéz volt vele egyáltalán meccsben maradni. "Ez sikerült, sőt volt esélyünk a győzelemre is, nem vallottunk szégyent. Megvan a győztes karakter a fiúkban, megmutatták, hogy előre tudnak lépni" - tette hozzá.

Märcz emlékeztetett, a csoportkörben kikaptak Montenegrótól, a fináléban döntetlent játszottak, hiszen a rendes játékidő 9-9-re végződött, és reményét fejezte ki, hogy legközelebb legyőzik őket. "Az ötméteres-párbaj szerencse kérdése is, nekik ment jobban. Örülök, hogy ilyen szép hetünk volt, gratulálok a csapatnak" - fogalmazott a szakvezető. A torna különdíjai közül kettőt is magyar vízilabdázó kapott, ugyanis Nagy Viktort a legjobb kapusnak, Vámos Mártont pedig a legértékesebb játékosnak (MVP) választották. A győztes 100 ezer-, míg a magyar csapat 70 ezer dollárral gazdagodott.

Szerző
Frissítve: 2018.06.24. 18:54

Öttusa vk - Magyar eredmények a döntőben

Regős Gergely a kilencedik helyen végzett az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, Asztanában. A férfi finálé másik magyar résztvevője, Demeter Bence 23. lett - írja az MTI.

Vívásban mindketten több vereséget szenvedtek el, mint ahány győzelmet arattak, és a 200 méteres úszásban sem tartoztak a leggyorsabbak közé, így két szám után a mezőny második felében álltak.

A folytatásban viszont Regős remekelt, lovaglásban hibátlan teljesítményt nyújtott, a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásban pedig a második legjobb eredményt érte el, ennek köszönhetően tudott jelentősen előrelépni. Demeter ugyanakkor a lovaspályán is "otthagyott" pontokat, és a kombinált számban sem javított.

Eredmények (a nemzetközi szövetség oldaláról):

  1. Dzsung Dzsin Hva (dél-koreai) 1431 pont
  2. Dzsun Vong Te (dél-koreai) 1426
  3. Arthur Lannigan-O'Keeffe (ír) 1425

...9. Regős Gergely 1402 (vívás: 16 győzelem/18 vereség/202 pont, úszás: 2:09.72 perc/291 pont, lovaglás: 300 pont, lövészet-futás: 11:31.53 perc/609)
...23. Demeter Bence 1355 (14/20/190, 2:05.74/299, 286, 12:06.17/574)

Egy nappal korábban, a női versenyben Kovács Sarolta ezüstérmet nyert, Alakszejev Tamara pedig 25. lett.

A vk-döntő mezőnyébe az egyes állomásokon, Kairóban, Los Angelesben, Kecskeméten és a Szófiában elért eredmények alapján lehetett bekerülni.

Szerző

Férfi vízilabda világliga - Az Egyesült Államoké a hetedik hely

Az Egyesült Államok szerezte meg a hetedik helyet a férfi vízilabda világliga budapesti nyolccsapatos szuperdöntőjében, miután a szombati első helyosztón legyőzte Kazahsztánt a Duna Arénában - írja az MTI.

A csoportelsőség kiharcolását követően váratlanul gyengélkedő amerikaiak utolsó mérkőzésükön már az erőviszonyokat híven tükröző játékkal rukkoltak elő, s magabiztosan gyűrték le a kazahokat.

Eredmény, férfi világliga, szuperdöntő (Duna Aréna), a 7. helyért:
Egyesült Államok-Kazahsztán 9-3 (4-0, 0-1, 3-1, 2-1)

A helyosztók további programja:
az 5. helyért: Horvátország-Ausztrália 16.45
a 3. helyért: Japán-Spanyolország 18.15
döntő: Magyarország-Montenegró 19.45

Szerző