Halál a 8-as úton - Kidőlt a vasúti fénysorompó

Egy ember meghalt, egy megsérült kedd délután a 8-as számú főúton Jánosháza határában egy vasúti átjárónál, ahol két személygépkocsi összeütközött - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tájékoztatás szerint az egyik autó a vasúti fénysorompót is kidöntötte, a baleset helyszínére mentőhelikopter érkezett. A főutat a baleseti helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat a rendőrök Jánosháza belterületén át terelik. Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a baleset miatt Boba és Nemeskeresztúr között ideiglenesen lezárták a vasúti pályát, az utasokat Boba és Ukk között várhatóan vonatpótló autóbuszok viszik. Elmondta: a zalaegerszegi vonalon utazóknak 40-50 perces késésekre kell számítaniuk.

Szerző

Kigyúrt férfi verekedett a budaörsi áruházban (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.12. 20:05
A piros karikával jelölt férfit keresi a rendőrség a budaörsi garázdaság ügyében Forrás: police.hu
Egy vásárló mobilfelvétele alapján keresik a tagbaszakadt ismeretlent, aki bántalmazott egy másik férfit és berendezési tárgyakat rongált az üzlethelyiségben.

Garázdaság gyanújával, videofelvétel alapján köröz egy ismeretlen férfit a Budaörsi Rendőrkapitányság.

A gyanúsított hétfőn este, egy helyi áruház gondolái között kapott össze egy tetovált férfival: a dulakodás közben könnyebb sérüléseket okozott a sértettnek, miközben megrongálta az üzlet berendezését is.

Az esetről egy szemtanú készített felvételt: bár a jelenet kézfogással ér véget, a budaörsi rendőrök ennyivel nem zárják le az ügyet.

Kérik, hogy aki aki felismeri a képen látható férfit, az jelentkezzen személyesen a helyi kapitányságon (2040 Budaörs, Szabadság út 160. szám), vagy hívja a 06 23 505-400-as telefonszámot, továbbá a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon.

A bejelentő hívhatja a 06-80-555-111 "Telefontanú" ingyenes zöldszámát vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét is.

Szerző

Megölték a Reziben eltűnt lányt, nagybátyja a gyanúsított

Publikálás dátuma
2018.06.12. 17:40
A pince, ahol a 17 éves áldozat testét elrejtették Fotó: police.hu/Sebestyén /rendőrség
Tizenegy év után, egy pincéből került elő a kamaszlány holtteste. A nagybácsi állítja, nem emlékszik rá, hogyan történt az eset.

Hiába keresték 11 évig, nem találhatták meg szülei a Reziből eltűnt fiatal lányt. A keresésben látszólag a lány nagybátyja is segített, de az csak most derült ki, hogy ő fojtotta meg, végül pedig e pincéjében ásta el az áldozatot – írja a Zsaru Magazin.

A rendőrségi lap felidézi az eltűnés körülményeit: a kamaszlány 2007 május 16-án iskolába indult, de már a távolsági buszra sem szállt fel, szülei pedig csak a tanítási nap végén eszméltek rá, hogy gyermeküknek nyoma veszett. A család hiába mozgatott meg minden követ, és folytatott kiterjedt keresést, nem találhattak rá az eltűnt lányra – csak annyit tudtak, hogy a busz helyett egy autóba ült be az eltűnés reggelén.

A sokáig megoldatlannak tűnő ügyet a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket kezelő nyomozó csoportja derítette fel: újraelemezték a meglévő bizonyítékokat, és felvették a kapcsolatot a keszthelyi rendőrökkel is. Egy tanút meghallgatva kiderült, hogy a korábban a családdal élő nagybácsi egyszer túlzottan bizalmaskodó, intim gesztussal adott pénzt az áldozatnak. A rendőrök kihallgatták a 48 éves férfit, aki rövid időn belül beismerő vallomást tett: elmondta, hogy egy zsinórral megfojtotta unokahúgát, saját lakrészének pincéjében eltemette a testet, és egy szekrényt is állított a jelöletlen sír felé. Vagyis, a szülők úgy keresték 11 éven át lányukat, hogy a sértett maradványai csak pár méterre voltak tőlük.

A gyanúsított azt mondta, az áldozat a gyilkosság napján is pénzt kért tőle, majd – mikor ezt a férfi ezt megtagadta – elment; rövid idő múlva azonban visszatért, és még nagyobb összeget követelt. A vallomás ennél a pontnál kezd homályossá válni, a férfi ugyanis azt állította, hogy unokahúga öngyilkossági terveiről beszélt, majd ruhájáról egy zsinórt fűzött saját nyakába – miközben a gyanúsított próbálta lebeszélni őt önpusztító terveiről. A továbbiakról csak emlékfoszlányai maradtak meg a férfinek, aki következő kitisztult pillanatában már csak unokahúga ágyon fekvő holttestét látta.

A férfi ellen emberölés alapos gyanújával indult eljárás, a bíróság július elsején elrendelte előzetes letartóztatását, írja a magazin.

Szerző
Frissítve: 2018.06.12. 17:58