Előfizetés

Mészáros Lőrinc hétfőn is vett négy szállodát és egy élményfürdőt

Publikálás dátuma
2018.06.12. 19:53
Mészáros Lőrinc és felesége a parlamentben. Fotó: Tóth Gergő

A Mészáros Lőrinc korbbi felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. hétfőn megvásárolta a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét – közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A tranzakcióval a társaság kizárólagos érdekeltségébe kerül két osztrák szálloda, egy montenegrói wellness hotel, valamint a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előtti eljárás lefolytatását követően zárják.

A Konzum Nyrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ügylet ellenértékét a Konzum PE Magántőkealap (ennek kizárólagos befektetői Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix), egyenlíti ki a tőzsdei társaság helyett, majd a vételárnak megfelelő összeggel tőkét emel a Konzum Nyrt.-ben. A Konzum PE Magántőkealap követelését a Konzum Nyrt. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az ügylet bejelentésekor rögzített, 3141 forintos árfolyamon.

Az apportot követően lezárul a Konzum Nyrt. tavaly december 12-én bejelentett tőkeemelés-sorozata, amelyek az előzetes, 50 milliárd forint körüli elvárásokat meghaladva, 60 milliárd forint fölé növelik a társaság saját tőkéjét. Az elmúlt fél évben a Konzum közvetlen és közvetett módon 18 belföldi és 5 külföldi szálloda tulajdonát szerezte, illetve szerzi meg, ezzel együtt érdekeltségébe került a Hunguest Hotels Zrt. is.

A Konzum részvényeivel a BÉT prémium kategóriában kereskednek, a 25 forint névértékű részvények keddi záróára 3195 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3789 forint, a legalacsonyabb pedig 410 forint volt.

Dárdai ad tanácsokat a sportfogadóknak

V. A. D.
Publikálás dátuma
2018.06.12. 18:37
Dárdai Pál - Fotó: Tóth Gergő

Brazília nyeri majd az oroszországi futball világbajnokságot – vélik a hazai sportfogadók, akiknek számos újítással igyekszik kedvében járni a Szerencsejáték Zrt. Így például új fogadási lehetőségekkel és egy ingyenes játékkal is készül az oroszországi futball világbajnokságra. A vb idejére a lottótársaság két fővárosi és négy vidéki helyszínre is kitelepül: ezekben a szurkolói központokban televíziókkal, önkiszolgáló terminálokkal és képzett értékesítőkkel várják majd a fogadni vágyókat.

Az értékesítési pontokon elérhető Tippmix Tv is megújul június 14-től: az aktuális élő meccseken már a mérkőzéshez tartozó fogadási ajánlatok is láthatóak lesznek, az M4 Sport és a Duna TV adásaihoz feliratok és extra játéklehetőségek társulnak majd, élő fogadási opciókkal. Olyan eseményeket is közvetítenek majd itt, amelyek eddig nem voltak elérhetők Magyarországon – ígérte keddi sajtótájékoztatóján Cselovszki Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. általános vezérigazgató-helyettese. Elmondta azt is: a megújult ingyenes hotspotoknak köszönhetően a lottózókban korlátlan böngészési lehetőséggel rögtön elérhetővé válnak a lottótársaság aktuális akciói, nyereményjátékai.

A Tippmixen és a TippmixPron is számos új fogadási lehetőség és akció lesz elérhető: lehet majd tippelni többek között a pontos gólszámra, szögletszámra is. A TippmixPron már elindult az Orosz játszma nevű nyereményjáték, ahol meg lehet tippelni, ki nyeri meg a vb-t vagy a döntőeket. A játékkal utazást lehet nyerni korábbi vb-helyszínekre.

Elindul az Edzők ligája nevű online menedzserjáték is: itt a szurkolók saját álomcsapatokat állíthatnak össze valódi futballcsapatok valódi sportolóiból. A virtuálisan megjelenő sportolók valódi teljesítménye alapján gyűjthetőek a pontok, amelyekkel virtuális és valódi ajándékokat lehet majd nyerni. A játékosoknak Dárdai Pál ad majd rövid videóüzenetekben tippeket arra, hogyan érjék el a legjobb eredményeket.

A vb győztesére vagy a gólkirályra egyébként tavaly november óta lehet fogadni: az eddigi tippek szerint a brazilok a legesélyesebbek, hajszállal megelőzve a címvédő németeket – mondta el Kemecsei György Tippmix-szakértő. Rajtuk kívül a spanyol, illetve a francia együttest tartották eddig leginkább képesnek a győzelem kiharcolására a hazai fogadók. A gólkirályi címre leginkább Neymart tartják esélyesnek a magyar tippelők, megelőzve Lionel Messit, Antoine Griezmannt és Cristiano Ronaldót.

Magyarországon egyébként éppen 70 éve lehet állami szervezésben emberek teljesítményére fogadni, a TOTO létrehozásával az 1948-as londoni olimpiára utazó magyar csapat felkészülését kívánta támogatni a magyar állam. Világbajnokságra első alkalommal az 1954-es, magyar ezüstéremmel zárult svájci tornára fogadhattak a magyarok. A Tipmix 20 éve indult, akkor még csak heti egy alkalommal, 120 eseményre lehetett fogadni, ma már 60 sportág 20-50 ezer eseményét lehet megtippelni. A TipmixPro öt éve indult, a mobilalkalmazással is elérhető felület az egyetlen legális hazai online sportfogadási lehetőség. Magyarországon 4 millió sportfogadó van, jelentős részük rendszeresen játszik.

Csökken az üzemanyagok ára

Publikálás dátuma
2018.06.12. 12:03
Illusztráció: Népszava
A Mol bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásokból.

A csökkentéssel a benzin literenkénti átlagára 392 forintra, a gázolajé pedig literenként 402 forintra mérséklődik.

Az üzemanyagok ára legutóbb pénteken csökkent ugyancsak 2 illetve 3 forinttal, a benziné 394 forintra, a gázolajé 405 forintra literenként.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Kapcsolódó
Vesszük a drága benzint