Előfizetés

Turisták tárcáit kutatták át az álrendőrök

Publikálás dátuma
2018.06.08. 11:09
Illusztráció: Shutterstock
Elfogták a rendőrök azt a román férfit, aki ismeretlen társával rendőrnek adta ki magát, és készpénzt vett el külföldi turistáktól - írja a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint egy 55 éves román férfi és társa május 30. és június 5. között Budapest V. kerületében rendőrnek kiadva magukat több külföldi turistát igazoltattak, majd a sértetteknél kábítószert és hamis pénzt kerestek. A két férfi átnézte a sértettek pénztárcáját, majd a benne lévő pénznek csak egy részét rakták vissza. A többit észrevétlenül elrakták. Közel 100 ezer forintot csaltak ki több turistától.

Elfogásukkor két német állampolgárt "igazoltattak". Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 eurója hiányzik. A sértett az elkövetők után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőröket, és a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik.

Egy 79 éves sofőr halt meg hajnalban Nyíregyházán

Publikálás dátuma
2018.06.08. 10:42
MTI Fotó: Taipusz Attila

Reggel  6 óra körül Nyíregyházán, a Kállói úton - eddig tisztázatlan körülmények között - az idős nyíregyházi férfi által vezetett személygépkocsi összeütközött egy román tehergépkocsival. A 79 éves ember a helyszínen meghalt. A körülményeket vizsgálják. (police.hu)

Hatalmas tűzre riadtak - Kigyulladt a NAV irodaháza

Publikálás dátuma
2018.06.08. 10:11
Illusztráció/BM katasztrófavédelem, Facebook

Háromszintes irodaépület teljes tetőszerkezete lángol Veszprém belvárosában - írt a távirati iroda mára virradóra, hajnali 3-kor. Az MTI helyszíni információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának egyik telephelye gyulladt ki.  A katasztrófavédelem péntek hajnali jelentése már öt vízsugárral álltak neki a tűzoltásnak, miután  a Victor Hugo utcai irodaház teljes, 300 négyzetméter alapterületű tetőszerkezet lángolt. A tűzhöz a veszprémi, az ajkai és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók érkeztek ki. A munkálatok közben a tetőszerkezet több ponton beszakadt. Az elsődleges információk szerint az épületben senki nem tartózkodik.