Előfizetés

Kacsa

Az interneten kerengett a hír, miszerint az állampolgárok vissza nem térítendő 2,5 millió forintot igényelhetnek lakáskorszerűsítéshez, ha nincs köztartozásuk, uniós forrásokból. Ezt 500 ezer forintos részletekben kapnák az elvégzett munka számláinak bemutatása után.

Ma voltam az okmányirodában, ahol közölték, ilyen lehetőség nincs, a hír KACSA.

Már korábban szó volt róla, hogy az Unió adna ilyen pénzt, csak az államnak gondot okoz szétosztani sok tízezer ember között, inkább középületek renoválására használják, használták fel.

Sajnos, a demokratikus és a „nem demokratikus” ellenzék részéről sem hallottam követelést, hogy ez a nem kis summa jöjjön be és "osztódjon szét" az emberek között. Ilyen körülmények között ne várják el a családi házakban élő több millió választótól a szavazatokat.

Nem kellene az ilyen egyszerű, közérthető, az ország hasznát szolgáló ötleteket forszírozni a sokmilliárdos, józan ésszel nehezen felfogható projektek támadása helyett? Talán itt még a milliárdos nagyvállalkozók se jutnának sáphoz, mert ez a szóban annyira támogatott kis és közép vállalkozók élettere lenne.