Kozsó akár 3 évet is kaphat

Publikálás dátuma
2018.06.04. 10:23
Illusztráció: Facebook/Ámokfutók - Kozsó
Újabb bizonyítékok reményében folytatják a nyomozást Kozsó teázójának áramlopási ügyében.

Már két éve folyik az eljárás az énekes egykori teaházának áramlopási ügyében, az ügyészség most, vádemelés helyett újabb nyomozást rendelt el K. Zsolt ellen - írja a Blikk. 2016-ban a szakemberek megállapították, hogy valaki átállította a fogyasztásmérőt. A rendőrség gyanúja szerint évek telhettek el úgy, hogy a belvárosi teázó az áramfogyasztásának csupán töredékéért fizetettek. Egyes információk szerint 2013 óta nem működött megfelelően a villanyóra, és a víz felhasználása sem volt szabályszerű. A lap szerint a nyomozók abban reménykednek, hogy újabb bizonyítékokat találhatnak.

Kozsót egykori üzletvezetője jelentette fel, aki mint akkor elmondta, az énekes utasítása alapján azt kellett mondaniuk, hogy ellenőrzéskor a tulajnak jelen kell lennie, de ő erre sohasem ért rá. "Így a négyklímás, több hűtőszekrényes és nagy fogyasztású forralókkal, külső neonfényekkel üzemelő teaház negyedéves villanyszámlája a kétezer forintot sem érte el. Kozso mindenkinek elmondta: ha kérdezi valaki, azt kell mondani, hogy gyertyával világítunk. Dátumos megjelöléssel lefényképeztük tavaly a villanyórát, aztán kis idő múlva megismételtük, és csodát tapasztaltunk: a mérő állása nemhogy nőtt, egyre kevesebb lett." 

Az énekes eleinte nem tett vallomást, nemrég azonban "érdemi vallomás tett, illetve érdemi védekezést terjesztett elő” - mondta Bagoly Bettina főügyészségi sajtószóvivő. A lap kereste a zenészt is, de a telefonján egy barátját érte el.

Lopás miatt a kiszabható büntetés akár 3 év börtön is lehet. 

Szerző