Beszakadt az úttest egy kisteherautó alatt Zuglóban

Beszakadt az aszfalt egy kisteherautó alatt a XIV. kerületi Fűrész utcában, az Erzsébet királyné útjánál. A balesetben senki nem sérült meg – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A fővárosi hivatásos tűzoltók már a helyszínen tartózkodnak, a jármű kiemeléséhez azonban le kell pakolni a szállítmányt.

Szerző

Gyanús ingatlanügyek állhatnak a gyáli lövöldözés hátterében

Publikálás dátuma
2018.05.29. 11:57
Mentőautó a gyáli rendőrkapitányság előtt 2018. május 26-án, miután két személyautó és egy terepjáró ütközött egymással a Vecsés
Gyanús ingatlanügyletek állhatnak a szombat délutáni autós üldözés és lövöldözés hátterében.

Gyálon szombaton délután tört ki verekedés egy közlekedési balesetet követően, amelyben több személyautó ütközött. Az egyik személy feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből több lövést is leadott.

A Blikk most azt írja, R. Antal hatodmagával vehette üldözőbe egy vele rivalizáló család fejét, aki egyedül utazhatott abban a Mercedesben, amelyet leszorítottak az útról. A lap úgy tudja, hogy mindkét család több, gyanús ingatlanügyben érintett.

Az ügy egyik szereplője, Ildikó a lapnak azt mondta: egynegyed részben ő, és egynegyed részben a bátyja örökölt egy házat az édesanyjuk után, míg egy másik ingatlan fele-fele arányban szállt rájuk. „A bátyám sokat ivott, befolyásolható volt. Antal és családja megkörnyékezte, az egyik házra először albérleti, majd elővásárlási, a másikra életjáradéki szerződést írattak vele alá. Utóbbi aláírása után kék-zöld foltokkal, monoklival került kórházba. Tíz nappal később rosszul lett, ismét kórházba került, majd meghalt” – fűzte hozzá. Szavai szerint a tulajdonrészeit ő örökölte, az életjáradéki szerződést megtámadta, így az egyik ingatlan kapcsán Antalék tulajdonjogát felfüggesztették. A másik házból a szintén örökös mostohatestvéreivel próbálta kitenni őket, de felhívásra sem távoztak. „A szombati balhé után eltűntek a házból, akkor cseréltettük le a zárakat” – fogalmazott.

Antalt, mint feltételezett elkövetőt, szombat óta keresi a rendőrség. A lap információi szerint a férfi családja több, hasonló ingatlanügyben érintett, és a szombaton leszorított autó sofőrje hasonló szerződésekkel szerez ingatlanokat a területen. Úgy tudják, a sofőr gumilövedéktől és kardtól is szenvedett sérülést.

 A Dabasi Rendőr-főkapitányság garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást.

Szerző
Frissítve: 2018.05.29. 15:32

Szilárd szerint jó ötlet volt részegen, jogosítvány nélkül drogot szállítani

Publikálás dátuma
2018.05.29. 11:31
Nagyobb fűkészletet találtak a részegen motorozó bajai férfinál Forrás: police.hu
A 33 éves férfit eltiltották a vezetéstől, de ez nem zavarta a motorozásban. A rendőrök kilónyi marihuánát is találtak nála.

Közlekedési szabálysértés és kábítószer-birtoklás bűntette miatt is felelhet Cs. Szilárd, akit szombat hajnalban fogtak el bajai rendőrök.

A segédmotorkerékpárt vezető férfit közúti ellenőrzés keretében állították meg Jelky András téren – az alkoholszonda szerint ittas volt, ráadásul táskájában alufóliába csomagolt „növényi származékot”, vagyis marihuánát és valamilyen fehér port is találtak.

Az csak ezután derült ki, hogy Szilárd jogosítvány nélkül motorozott, ugyanis 2019 áprilisáig jogerősen eltiltották a vezetéstől. A nyomozók házkutatást tartottak lakásában, ahol további 800 gramm marihuána került elő.

A férfi a  police.hu szerint őrizetbe került – szabálysértési ügyét gyorsított eljárás során bírálták el, a drogbirtoklás miatt azonban vizsgálatra is számíthat.

Szerző