Előfizetés

Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt az LMP két társelnöke

Publikálás dátuma
2018.05.26. 19:00
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt személyében megválasztotta társelnökeit az LMP szombaton a Székesfehérváron zajló tisztújító kongresszusán.

Az elnökség titkára Kanász-Nagy Máté lett - tájékoztatta az MTI-t Halász Ambrus kommunikációs igazgató. Elmondta azt is: az elnökség további hat tagját is megválasztják szombaton. 

A kongresszus dönt az Országos Politikai Tanács tagjairól, valamint az etikai, a fegyelmi és a pénzügyi ellenőrző bizottságairól is, elképzelhető azonban, hogy ezekről csak vasárnap szavaznak a kétnapos rendezvényen.

Hiller István nem indul újra az MSZP választmányi elnökségéért

Zoltai Ákos
Publikálás dátuma
2018.05.26. 18:40
FOTÓ: Népszava

Nem indul újra az MSZP választmányi elnöki posztjáért Hiller István. A politikus lapunknak hangsúlyozta: ez nem jelent szakítást, illetve távolságtartást a párttól. Így a szocialisták második emberének egyelőre csak Ujhelyi István, a párt EP-képviselője aspirál, bár Hiller szerint a mai nap még befolyásolhat sokakat.

Az ellenzéki párt szombati választmányi ülésén lezárta az április országgyűlési választás értékelését. Az eredmény – Hiller szerint - az MSZP és a magyar baloldal számára tragikus vereség, ugyanakkor nem halálos csapás.

– Folytatjuk a munkát és képviseljük azt a 650 ezer embert, akik ránk szavaztak, a célunk pedig, hogy lényegesen bővüljön ez a tábor – fogalmazott a választmányi elnök, hozzátéve: az MSZP a továbblépés lehetőségét a szervezeti, főképp vidéki, kis és középvárosi szervezetek újraépítésében és megerősítésében látta. A másokkal való kooperációt, illetve szövetségkötést csak ezután tartják szükségesnek. A megkötött szövetséget a Párbeszéddel ugyanakkor a döntő többség támogatta, így az MSZP-Párbeszéd frakciószövetséget elfogadták a szocialista párt parlamentjén belül is. Az MSZP tisztújító kongresszusa június 17-én lesz. Öt aspiráns van a posztra, Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila, Tóth Bertalan, Szanyi Tibor és Bródy Gábor. Hiller szerint nagy valószínűséggel nem lesz több jelentkező. A kongresszust megelőző héten öt helyszínen, Győrben, Pécsett, Kecskeméten, Nyíregyházán és végül Budapesten jelölő gyűléseket tart a párt.

A választmány elfogadta Tóth Bertalan javaslatát is. A frakcióvezető azt ajánlotta, hogy az elkövetkező időközi polgármester és önkormányzati képviselői választásokon a helyi szerveztek kapjanak felhatalmazást arra, hogy a legmegfelelőbb együttműködéseket alakítsák ki.

Ungár Péter online lapot vett - Ez lesz az új Magyar Nemzet?

Publikálás dátuma
2018.05.26. 17:49
FOTÓ: Népszava

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja részesedést szerzett az Azonnali.hu nevű hírportálnál - írja az index.hu. A közéleti tematikájú lapot eddig néhány újságíró működtette, de Ungár bővíteni szeretné a csapatot, elsősorban a megszűnt Magyar Nemzet munkatársaival. 

Miután bezárt a Magyar Nemzet, a politikus jelezte, hogy megvásárolná, azonban Simicska Lajos nem adta el neki, mert a hírek szerint az oligarcha nem látott arra garanciát, hogy végül nem fideszes körökhöz kerül majd a lap.

Ungár Péternek nem az Azonnali az első újságja, családi vállalkozása révén részesedése van a kormánypárti Figyelőben, és hozzá köthető az LMP-s reflektor blog is. Parlamentben ülő politikusoknál szokatlan, hogy saját médiummal rendelkezzenek, Ungárnak most már három lapja is van.