Öt évet is kaphat a kalauzra támadó osztrák férfi

A részeg férfi jegy nélkül utazott, és nagyon feldühítette, hogy leszállították a vonatról: bosszúból magával rántotta a kalauzt is.

Vádat emelt a győri járási ügyészség a 27 éves osztrák állampolgár ellen, aki még 2017 nyarán vert meg egy kalauzt a mosonszentmiklósi vasútállomáson.

A vádirat szerint a részeg férfi bliccelt a vonaton, a sértett pedig leszállította őt a szerelvényről. A vádlott ezen annyira kiakadt, hogy az önműködő ajtó visszazáródása előtt arcon ütötte a jegyvizsgálót, majd két kézzel lerántotta a vonatról. Az őrjöngő vádlott ezután a peronon is lökdöste-rángatta a kalauzt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett az erőszak során.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja az osztrák utast – a bűncselekmény miatt akár öt év börtön is kiszabható, de a tényleges büntetéséről az ügyben illetékes bíróság fog dönteni.

Szerző

Füstölt egy pince a körúton

Publikálás dátuma
2018.05.22. 10:44
Illusztráció: instantstreetview.com

Egy elektromos vezeték hibája miatt kisebb füst volt Budapesten, a József körút egyik áruházának pincéjében - írja a katasztrófavédelem. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, az épület átvizsgálásának idejére az áruházat kiürítették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szerző
Témák
tűz füst

Lángolt az autó reggel Kőbányán

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kisteherautó Budapest X. kerületében, a Fehér közben. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Szerző
Témák
autó tűz Kőbánya