Tűzhalál a fővárosban - Videó

Publikálás dátuma
2018.05.19. 14:20
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kigyulladt egy negyedik emeleti lakás szombat reggel Budapesten, a IX. kerületi Lónyay utcában, majd a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az égő lakásból kihoztak egy embert, de már nem lehetett segíteni rajta, életét vesztette - közölte a katasztrófavédelem.

A felvételeket Dudás Tamás tűzoltó zászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának munkatársa készítette.

Szerző
Frissítve: 2018.05.19. 15:24

Halálos baleset Kuncsorbánál

Publikálás dátuma
2018.05.19. 14:10
MTI Fotó: Mészáros János

Egy ember a helyszínen meghalt, hárman megsérültek szombat délelőtt Kuncsorba és Kétpó között, a 46-os úton, amikor összeütközött három gépjármű - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Szabó Zita elmondta: a mentőszolgálat munkatársai megkezdték a sérültek ellátását. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták.

Szerző
Témák
baleset Kuncsorba
Frissítve: 2018.05.19. 16:42

Fegyvereket találtak egy autószerelő műhelyében - Videó

Publikálás dátuma
2018.05.19. 13:05
FOTÓ: police.hu
Távcsöves puskát, flóbert pisztolyt és több mint ezer darab lőszert találtak a javítandó autók mellett a rendőrök - írja a police.hu.

Fegyvereket, lőszereket foglaltak le egy illegálisan működő autószerelő műhelyben a rendőrök, Nagyszénáson. A pénzügyőrök és a revizorok egy jól felszerelt autójavító műhelyt találtak, ahol szerelőakna, szerszámok, emelőpad, ipari fúró és gépi emelő is volt. Egy személygépkocsi éppen javítás alatt állt, egy másik pedig az utcán várt a javításra.

A vizsgálat során a házban lakó férfi a NAV munkatársainak elismerte, hogy a szakmája autószerelő, de elmondása szerint csak tartozás fejében javít autókat. Mivel adószám, bejelentés hiányában végzett adóköteles tevékenységet, akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújtható.

Az 55 éves férfi ellen büntetőeljárás is indult, mert a garázsban a rendőrök egy távcsöves puskát, egy flóbert pisztolyt és több mint ezer darab lőszert találtak. A férfi kihallgatásán azt állította, hogy a puskát és a lőszereket egyik orosházi ismerőse vitte el hozzá. Arra kérte, hogy tárolja azokat.

A rendőrök a férfi ismerősének házát és annak melléképületeit is átkutatták. A házhoz tartozó műhelyben fegyvereket, lőszereket és a fegyverek szereléséhez, átalakításához használható szerszámokat, gépeket foglaltak le. A fegyverek tartására egyik férfinak sem volt engedélye.

Szerző