Ezt a csalót keresi a rendőrség (videó)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. április 16-án Budapest IX. kerületi otthonában egy ismeretlen nő hívta fel telefonon a sértettet magát a lányának kiadva, és pénzt kért tőle kölcsön. A sértett a lakásához küldött férfinak pénzt és ékszereket adott át. A pénzt és az ékszereket átvevő férfi 30 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetésekor piros baseballsapkát, fehér galléros piros kabátot, fekete nadrágot és fekete sportcipőt viselt. A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen férfi beazonosításához. ( police.hu)

Szerző

Apjával akarta megöletni kisgyerekét egy tatai nő

A vádlott le is itatta a labilis férfit, hogy annak legyen mersze megfojtani hároméves unokáját.

Elképesztő gyilkossági kísérletről számol be a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség: a hatóság azzal vádol egy kétgyermekes tatai asszonyt, hogy fiatalabb, három éves kislányát annak nagyapjával akarta megöletni.

A vádirat szerint a nő 2017 augusztusában kitalált ürüggyel hívta találkozóra rehabilitációs intézetben élő, csak kismértékben beszámítható apját: a megbeszélt helyre vitte a babakocsiban ülő kislányt is, útközben pedig sört, konyakot és bort vásárolt a labilis férfinek, hogy később leitassa őt.

A másodrendű vádlott  egy óra alatt megivott mindent, és nagyon berúgott, lánya pedig közben elhitette vele , hogy a 3 éves gyerek nem is az ő lánya, és meg kell halnia. A félrfi kezdetben engedelmeskedett is a felszólításnak: egy elhagyatott, bokros-fás területen fojtogatni kezdte a kicsit, de amikor látta, hogy a gyerek arca kékülni kezd, nem tudta folytatni a bűncselekményt. A nő ekkor hazaküldte, apját, majd hívta a mentőket.

A kislány csak könnyebb felületi sérüléseket szenvedett, de a fojtogatás akár halálos kimenetelű agyi stroke-ot is okozhatott volna nála. Nagyapját könnyű testi sértéssel vádolják, amiért legfeljebb három év börtönre számíthat. Az anyának viszont felbujtóként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt kell felelnie, amiért akár élete végéig is rács mögé kerülhet.

Szerző

Kislányával halt tűzhalált az apa: vendégük álmukban gyújtotta rájuk otthonukat

Publikálás dátuma
2018.05.14. 11:12
Illusztráció: Shutterstock
Rágyújtotta a házat szállásadójára és annak három gyerekére veszekedésük után a vádlott. Az apa és másfél éves kislánya meghalt Mezőcsádon, amikor a tűz miatt felrobbant egy gázpalack. Szívességből lakott náluk a vádlott, akit többször elzavart volna az áldozat, mert rendszeresen részegen hangoskodott. A vádlott már korábban is próbálta a családra gyújtani otthonukat.
Fotó: Ügyészség

Fotó: Ügyészség

A vád szerint a harminchat éves vádlott férfi szívességi lakáshasználóként lakott egy Borsod megyei településen a sértett férfi házában - írja az Ügyészség honlapján. A házban a sértett férfi élt három gyermekével, akiket egyedül nevelt. A vádlott italozó életmódja miatt gyakoriak voltak a konfliktusok. A tulajdonos többször rendreutasította a részegen éjszaka hangoskodó vádlottat, mert a gyerekek nem tudtak aludni miatta. Ilyenkor többször közölte is vele, hogy költözzön el.

A vádlott többször megfenyegette szállásadóját, hogy rájuk gyújtja a házat, ha őt onnan kirakják. Tavaly nyáron meg is próbálkozott ezzel: egy lapát szemetet meg is gyújtott, és azt a tulajdonos szobájának bejáratához tette. Ekkor a tüzet sikerült eloltani.

Egy hónappal később, egy újabb veszekedés után újra próbálkozott. Megvárta, míg a sértett és gyermekei aludni tértek, majd az éjszakai órákban a saját szobájában meggyújtott egy pólót, amit a földre dobott. A szőnyeg azonnal lángolni kezdett, a tűz gyorsan terjedt a házban. A vádlott tudva arról, hogy a sértett és három kiskorú gyermeke a szobában alszik, az épületet elhagyta és elindult a szomszéd faluba. Pár utcával lejjebb még hallotta a segélykiáltásokat, de semmit nem tett.

Fotó: Ügyészség

Fotó: Ügyészség

A füstre felébredt a harminchárom éves családfő. A nagyobb gyerekeket felébresztette és kiterelte őket a házból. Ezután visszament, hogy másfél éves kislányát is kimenekítse. Ekkor a konyhában lévő gázpalack a tűz miatt felrobbant. A férfi és a kislány a robbanásban életét vesztette. A szomszédok hiába próbáltak segíteni, még a tűzoltóknak is reggelig tartott megfékezni a lángokat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a vádlottal szemben aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember, valamint részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. Az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Szerző