Amikor macskacsaládhoz kerül egy kölyökkutya (videó)

Publikálás dátuma
2018.05.05. 19:17

Egy kiskutya, miután édesanyját elütötte egy autó, egy macskacsaládhoz került. Az anyaállat az első pillanattól kezdve befogadta az kölyköt, aki, mint a Szeretem az állatokat oldalon található felvételen látszik, hamar beilleszkedett a környezetbe.

Szerző
Témák
kutya macska

Skarlát íbiszek láthatók Debrecenben (fotón itt is!)

Publikálás dátuma
2018.05.04. 17:09

A Debreceni Állat- és Növénykertben lakó madarakról készült fő képen jobbról egy szent íbisz (Threskiornis aethiopicus) látható. Fotók: Czeglédi Zsolt/MTI

A skarlát íbisz, más néven skarlátbatla (Eudocimus ruber) a madarak (Aves) osztályának a gödényalakúak (Pelecaniformes) rendjébe, ezen belül az íbiszfélék (Threskiornithidae) családjába és az íbiszformák (Threskiornithinae) alcsaládjába tartozó faj.Trinidad és Tobago nemzeti madara, a vöröstorkú erdeityúkkal együtt (Ortalis ruficauda) az ország címerében is szerepel. Állatkertekben nem megfelelő táplálás esetén a színe megfakul. (Wikipédia)

Szerző

Birkanyírás a pécsi állatkertben

Publikálás dátuma
2018.05.04. 14:12
Fotó: Facebook/Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium

Megnyírják Grafitot, a pécsi állatkert birkáját. A juhot vasárnap délelőtt szabadítják meg a melegítő gyapjúbundájától. A rögtönzött fodrászkodást a látogatók is megtekinthetik - olvasható a létesítmény Facebook-oldalán.

Szerző