Hogy büszkeség legyen - Balett a favellában (fotógaléria)

Publikálás dátuma
2018.04.24. 11:08

A tánc jelentheti a kitörési lehetőséget egy Rio de Janeiró-i favelában, ahol egy civil szervezet kétszer egy héten balettórákat tart. Cidade de Deus a hasonló című, 2002-s filmről vált ismertté, amely rivális drogkereskedő bandák és a rendőrség harcát mutatja be. A környék rendkívül veszélyes, ma is mindennaposak a lövöldözések.

KATTINTSON A KÉPRE A TÖBBIÉRT - FOTÓK: APU GOMES/AFP

 Van, hogy emiatt elmaradnak az órák, és még rosszabb, ha éppen a foglalkozás alatt kezdenek kint lőni. Ilyenkor leszaladunk a védettebb alsó szintre, és megvárjuk, amíg elcsitul a csatazaj – mondja a balett tanárnő, Cristina Aleixo. Előfordult már olyan is, hogy a lövések zajától függetlenül a táncóra folytatódott, mert a lányok annyira eltökéltek. - Sokan azt hiszik, hogy innen indulva nem lehet belőlünk profi, de én az leszek – mondja az egyik kislány. (Euronews)

Szerző

Munkácsy-tárlat az Ermitázsban

Publikálás dátuma
2018.04.24. 07:50
Fotó: Népszava

Önálló kiállításon láthatók Munkácsy Mihály művei a világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban; 45 festmény a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) anyagából, további 20 pedig a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjtő, Pákh Imre kollekciójából érkezett a Néva-parti városba - számolt be róla az MTI. Olyan főművek szerepelnek a tárlaton, mint a Rőzsehordó nő, Liszt Ferenc portréja, a Poros út, a Siralomház vagy a Krisztus-trilógia képeinek 3 méteres redukciói. Pákh Imre gyűjteményéből az Ásító inas egészalakos változata, a korai realista periódusból való Dűlő szénásszekér vagy a szalonképek olyan remekművei a leginkább figyelemre méltóak, mint például a Készülődés a papa születésnapjára, illetve a Zeneszoba.

Szerző

László Boldizsár kapta a Székely Mihály-emlékplakettet

Publikálás dátuma
2018.04.24. 07:49
Fotó: Operaház

A Cotton Club Singers egykori alapítója, az Operaház kiváló tenoristájaként vehette át április 20-án a Székely Mihály-emlékplakettet - írja a Papageno. A legendás magyar énekes tiszteletére alapított elismerést 1964-ben adták át először. László Boldizsár zenés színházi karrierje Szegeden kezdődött. Puccini-szerepei (Pinkerton, Rodolphe, Kalaf) különösen emlékezetesek, 2012-ben a zeneszerző szülővárosában Cavaradossit énekelt a Toscában. Szabadúszóként a Magyar Állami Operaház mellett a Budapesti Operettszínházban is rendszeresen megfordul. A nevéhez olyan kortárs operák szerepei kötődnek, mint Tóth Péter Tóték és Beischer-Matyó Tamás Kreatív kapcsolatok című művei.

Szerző
Témák