Dzsudzsák maradhat

Publikálás dátuma
2018.04.11. 07:57
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

Az Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Vahda helyi sajtóhírek szerint hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a lejáró szerződésű futballistákkal, köztük Dzsudzsák Balázzsal is. A magyar válogatott játékosa 2016 augusztusa óta szerepel az egyesület színeiben, jelenlegi szerződése június 30-ig szól.

Szerző

Rosberg újra autóba ül

Publikálás dátuma
2018.04.11. 07:55

A 2016-os világbajnoki címe után rögtön visszavonuló egykori Formula–1-es pilóta, Nico Rosberg a legnagyobb elektromosautó-széria, a Forma-E egyik részvényese lett. A széria honlapján olvasható beszámoló szerint ezen kívül Rosberg mutatja be a bajnokság első második generációs járművét, amelyet vezeti is fog a sorozat májusi futama előtt.

Szerző

Egyenlíthet a Videoton

Publikálás dátuma
2018.04.11. 07:53
Fotó: Molnár Ádám

Szerda este pótolják a Bozsik-stadionban a labdarúgó NB I 21. fordulójából elhalasztott mérkőzést, a címvédő Budapest Honvéd és a Videoton összecsapását (18.00, tv: M4 Sport). Mint ismert, március 3-án azért nem játszottak a csapatok, mert a játékvezetők a téliesre váltó időjárási körülmények közepette játékra alkalmatlannak tartották a pálya talaját.

A párosítás kapcsán több érdekesség is felmerül.

A bajnoki versenyfutás és a nemzetközi kupaszereplést érő pozíció szempontjából is számít a végeredmény, hiszen a pályaválasztó 25 játéknap után versenyben van a harmadik helyért, a székesfehérvári együttes pedig a tabella élén hárompontnyi előnnyel álló, jelenleg még eggyel többször pályára lépő Ferencvárost üldözi. Az aránytól függő győzelemmel utolérheti, de akár meg is előzheti riválisát a Videoton, pontvesztés esetén viszont „tisztán” hátrányba kerül a fővárosi zöld-fehérekkel szemben.

Emlékezetes a csapatok legutóbbi budapesti, tavaly május 27-én lejátszott bajnokija, amelyet azonos pontszámmal vártak, akkor több győzelmüknek köszönhetően mégis a kispestiek álltak éllovasként. Az előző kiírás utolsó fordulójában „bajnoki döntőként” beharangozott párharcot komoly érdeklődés előzte meg, telt ház előtt játszották, végül a későbbi gólkirály, Eppel Márton gólja döntött, a csatár 24 év után segítette újra bajnoki címhez a kispesti csapatot.

Ha nem is a tavalyi finálé visszavágóját, de mindenképpen rangadót játszanak szerdán a hazai élvonalban.

Szerző