Előfizetés

Sirályrajt csalt szállodai szobájába

Publikálás dátuma
2018.04.03. 18:34
Illusztráció: Mohssen Assanimoghaddam / DPA
Fiatal volt és éretlen, indokolta 17 évvel ezelőtti tettét Nick Burchil, aki 2001-ben egy sirályraj segítségével nullára amortizálta a kanadai Victoria legmenőbb szállodája, a Fairmont Empress egyik szobáját, írja a 444.hu a CTV News alapján.

Burchill bőröndnyi csípős szalámit hagyott a szobájában, majd kinyitotta az ablakot. Ezt utóbb azzal indokolta, hogy nem volt hűtő a szobában, ő meg nem akarta, hogy baja legyen a szülőföldjéről hozott szaláminak, amivel a victoriai barátainak akart kedveskedni. Nem gondolta, hogy ebből még baj lehet.

"Emlékeszem, ahogy végigsétáltam a hosszú folyosón, kinyitottam az ajtómat, egy egész rajnyi sirályt találtam a szobámban" - írta 17 évvel később, idén április elsején keltezett bocsánatkérő levelében. "Legalább negyven lehetett belőlük, és már jó ideje falatozhatták a szalámit a szobámban" - fogalmazott.

Burchill érkezése megriasztotta a madarakat. "Azonnal röpködni kezdtek, mindennek nekicsapódtak, ahogy kétségbeesetten próbáltak kimenekülni a kis ablakon. Ennek eredményeként egy sirályszarból, tollakból és szalámidarabokból álló tornádó pusztított a szobában" - írta.

A szálloda PR-igazgatója, Tracey Drake elsőre áprilisi tréfára gyanakodott a bocsánatkérést olvasva, de a szálloda feljegyzései megerősítették a férfi történetét. És azt is, hogy a hotel menedzsmentje élethossziglan kitiltotta a szállodából Burchillt. "17 év elteltével ez már csak egy vicces sztori, de ha elképzelem, hogy mi lehetett a takarító első reakciója, amikor kinyitotta az ajtót..." - nyilatkozott Drake a CTV Newsnak.

A takarítóról Burchill is megemlékezett a levelében, elbeszélése szerint csalódottnak tűnt. A bocsánatkéréssel végül sikerrel járt: bár Drake elmondása alapján a szobában keletkezett kár leírhatatlan, nevét levették a kitiltottak listájáról.