Hadházy: az LMP-be is beférkőzött a Fidesz

Hadházy Ákos szerint a Fidesz-KDNP minden ellenzéki pártba beférkőzött, és ez alól az LMP sem kivétel. A zöldpárt társelnöke erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt szerda este annak kapcsán, hogy kiderült, az LMP zuglói képviselőjelöltjének, Barta Jánosnak a kormánypártok is gyűjtöttek jelölti ajánlásokat. A párt ezek után felfüggesztette Barta párttagságát és visszavonta jelöltségét. Hadházy hozzátette: ha a jelölt nem száll ki, akkor jogászokkal fognak fellépni azért, hogy eltűnjön mellőle az LMP-logó, s ha bebizonyosodik, hogy a párt zuglói szervezete összejátszik a kormánypártokkal, feloszlatják.

A szekszárdi politikus szerint egyáltalán nem biztos, hogy a Jobbiknak vagy az MSZP-nek nem gyűjtött aláírásokat a Fidesz, ugyanis tapasztalatai szerint a kormánypártok minden ellenzéki pártba be vannak ágyazódva. Hogy pártjában kik lehetnek a Fidesz emberei, arról azonban csak a választások után szabad beszélni. Hadházy azt is kijelentette, ha április 8-án után többséget szerez a Fidesz, akkor azonnal lemond, és erre biztatja az összes ellenzéki vezetőt. De remélte, erre nem kerül sor.

Szerző

A miniszterek is hallgattak a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

Publikálás dátuma
2018.03.29. 12:17
Illusztráció: Népszava
Ismét határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, írja az MTI. Az LMP jogi útra tereli működésképtelenség ügyét - közölte Szél Bernadett (LMP).

A Fidesz-KDNP előre jelezte, hogy nem vesz részt a tanácskozáson, mert az kampányakciónak tartja - majd valóban ellehetetlenítette az Országgyűlés egyik legfontosabb bizottságának csütörtöki ülését.

Többek között az FBI nyomozásáról, a Magyarországra vezethető pénzmosási szálakról, Kósa Lajos miniszter "1300 milliárdjáról", Szabó Zsolt államtitkár "parkoltatott 1,2 milliárdjáról", a kiutasított orosz diplomatáról, a Quaestor-ügyről, a jegybankkal kapcsolatos "kartellügyről" és a "kötvénybűnözőkről" is tájékoztatást várt volna a kormány és a szolgálatok képviselőitől, mondta el Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke az ülés elején.

Ellenzéki politikusok kísérletet tettek arra, hogy a kormány és az illetékes szervek megjelent képviselőinek feltegyék kérdéseiket, Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára azonban közölte, csak a napirend elfogadása után válaszolnak. A testület azonban nem volt határozatképes.

Szerző

Magyarország szabadabbá válik, ha ismét Orbán Viktor lesz a miniszterelnöke

Publikálás dátuma
2018.03.29. 12:00

Wilfried Martens Brüsszelből biztatta a magyar választókat

Magyarország szabadabbá válik, ha ismét Orbán Viktor lesz a miniszterelnöke. - Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke

Népszava 2004. március 29.

Szerző