Előfizetés

Ne hagyjuk, hogy Mészáros Lőrinc a Gellért fürdőt is megkaparintsa!

Publikálás dátuma
2018.03.28. 16:16
Szabadai Viktor - Forrás: Liberálisok
A Magyar Liberális Párt szólította fel Tarlós Istvánt, hogy ne játssza át Mészáros Lőrincek a Gellért fürdőt.

A Fővárosi Közgyűlés korábbi ülésén a főpolgármester nem cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint Mészáros Lőrinc a Gellért szálló mellett az épületben működő fürdőt is meg szeretné kaparintani. A Gellért Gyógyfürdő jelenleg a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van, üzemeltetője a Budapest Gyógyfürdői és Hévízi Zrt., amely a főváros 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság. A budapesti fürdőket kezelő vállalat azon kevés vállalkozások egyike, amely nyereséggel működik. A főváros fürdőit és strandjait 2017-ben 4 millióan keresték fel, ez átlagosan 4 százalékos látogatószám-növekedést jelent az előző évhez képest. Közülük is átlagon felül teljesített a Gellért fürdő, amely 2016-ról 2017-re több mint 7 százalékkal növelte látogatói számát. Ha a főváros fideszes vezetése eladja a Gellértet, az azt jelenti, hogy Budapest egy jól működő, folyamatosan fejlesztett és felújított, a fővárosnak egyre nagyobb bevételt termelő létesítménnyel lesz szegényebb. Ez egyaránt igaz, ha a Gellért tulajdonjogát vagy épp az üzemeltetését adják el. Mindkét esetben hűtlen kezelést követne el a fővárosi vezetés - írják közleményükben a Liberálisok.

Arra kérik Tarlós Istvánt: számoljon be róla, milyen formális és informális megkeresés érkezett Mészáros Lőrinctől vagy bárki mástól a főváros irányába a Gellért fürdőre vonatkozóan, illetve számoljon be arról, mi a városvezetés álláspontja az ügyben.

Felszólítjuk továbbá, hogy ne játssza ki a főváros vagyonát fideszes oligarcháknak, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Gellért fürdő továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradhasson - jelentette ki Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke a Gellért Gyógyfürdő épülete előtt.

Gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország

Publikálás dátuma
2018.03.28. 16:11
David Höfer, a Ceská Zbrojovka Export vállalat vezérigazgatója (b2) és Kránicz Roland, a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. vezér
Gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország - jelentette be a Simicskó István honvédelmi miniszter és Karla Slechtová cseh védelmi miniszter szerdán Budapesten, írja az MTI.

Az erről szóló licenszszerződést szerdán Budapesten írta alá David Höfer, a Ceská Zbrojovka Export vállalat vezérigazgatója és Kránicz Roland, a HM ARZENÁL Zrt. vezérigazgatója. Simicskó István elmondta: cseh licensz alapján első lépésben a fegyverek összeszerelése indul meg, majd 2019 januártól a teljes gyártás Magyarországon lesz. Ez mintegy 200 embernek új munkahelyet is jelent majd - tette hozzá. A miniszter elmondta: egy szakemberekből álló munkacsoporttal döntötték el, hogy a lőfegyverek gyártásáról a csehekkel állapodnak meg. Az ezen licensz alapján készülő fegyvereket már katonák, és rendőrök is tesztelték.

A bejelentést Simicskó István honvédelmi miniszter és Karla Slechtová cseh védelmi miniszter közösen tette. Slechtová szerint a tízéves távlatú szerződés 100 millió euró értékben, 200 ezer lőfegyverről szól. E Magyarországon gyártott fegyverekből a cseh haderő is részesül majd - tette hozzá.

Ígérgetések - 2019 végére újulhat meg a Blaha (?)

Publikálás dátuma
2018.03.28. 14:06
A jelen - Google Street View
Mintegy kétmilliárd forintból várhatóan 2019 végére valósulhat meg a fővárosi Blaha Lujza tér rekonstrukciója - ígéri Tarlós István főpolgármester, így a kampányidőszakban megismételve azt az információt, amit már tavaly júliusban közöltek.

Arról nem is beszélve, hogy a tér felújítása már a 2014-es választások előtt is szóba került, sőt látványtervek is készültek, azok már 2011-ben.