Előfizetés

Megműtötték a súlyosan sérült kézilabdázót

Publikálás dátuma
2018.03.27. 13:23
Illusztráció: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott
Sikeres volt Tomori Zsuzsanna válogatott kézilabdázó hétfői térdműtétje - írta az MTI.

„A műtét során az elülső keresztszalag komplett szakadása mellett a külső holdasporc kosárfül-szakadását találtuk, amelynek megfelelően a szakadt részek eltávolítása után a keresztszalagot artroszkópos eljárással pótoltuk saját inából. A beavatkozás jól sikerült, szövődmény nem volt. Várható felépülése hat hónapot vesz igénybe” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos, aki a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban végezte el a beavatkozást. 

A szakember hozzátette, a műtét jól sikerült, szövődmény nem volt, és megerősítette, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának várható felépülése hat hónapot vesz igénybe.

A Győri Audi ETO KC játékosa a magyar női kézilabda válogatott Hollandia elleni győri EB-selejtező mérkőzésének hajrájában sérült meg súlyosan.

Hosszú döntött, a szövetségi kapitány meglepődött

Publikálás dátuma
2018.03.27. 11:31
Illusztráció: Népszava/Németh András Péter
Sós Csaba szövetségi kapitányt meglepte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem vesz részt a szerdán kezdődő debreceni úszó országos bajnokságon.

Ez már hosszú kihagyás a klasszis versenyzőtől, ami sok kérdőjelet felvet - mondta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a szövetségi kapitány, aki szerint valószínű, hogy Hosszú Katinka kihagyja augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságot, azonban vagy az októberi, hazai rendezésű rövidpályás világkupaversenyen, vagy a decemberi, ugyancsak rövidpályás világbajnokságon már visszatérhet. "Szerencsére most már évente három-négy olyan megmérettetés van, ahol világosan látszik, hogy egy versenyző hol tart. Aki egyszer már feljutott a csúcsra, arról könnyebben elhisszük, hogy vissza tud oda jutni, mint arról, aki még nem volt ott" - mondta Sós Csaba.

A 2012-ben Londonban olimpiai bajnok Gyurta Dániel távolmaradásáról azt mondta a szövetségi kapitány, hogy 28 éves sportoló váratlanul sikeres karrierbe kezdett - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának a tagja -, azonban az úszást még nem adta fel, de tudomásul veszi, ha egyszer befejezi karrierjét.

Sós Csaba közölte, a 120. országos bajnokságon - ahol 59 egyesült 385 versenyzője ugrik majd medencébe -n így több számban már a délelőtti előfutamok során jó teljesítményre lesz szükségük az úszóknak. "Kezd hasonlítani a magyar úszás arra, mint amivel nemzetközi szinten találkoznak" - fűzte hozzá.

Szidják a vb labdáját

Publikálás dátuma
2018.03.27. 07:57
Fotó: AFP/Sven Simon

Több kapus is élesen bírálta az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdáját, a "Telstar 18"-at. Marc Andre ter Stegen, a német válogatott kapusa szerint kiszámíthatatlan a labda útja a levegőben. Pepe Reina, a spanyolok második számú hálóőre szerint legalább 35 gól születik távoli lövésből a tornán, mert a kapusok nem fogják tudni kiszámítani, merre száll a labda.