Kunhalmit a közelébe sem engedik a Lévai Katalin-féle párt iratainak

Publikálás dátuma
2018.03.20. 10:38
Fotó: Draskovics Ádám
Számos választási visszásság akad a XVIII. kerületben, ám a jegyző ennek ellenére sem engedélyezi, hogy Kunhalmi Ágnes ellenőrizhesse a Lévai Katalin-féle Lendület és a Fidesz ajánlószelvényeit.

Hiába kezdeményezte az MSZP budapesti elnöke a XVIII. kerületben, hogy nézzék át a Fidesz és a Lévai Katalin-féle Lendülettel párt ajánlásait, a helyi jegyző megakadályozta a két formáció ajánló íveinek összevetését, írja az index.hu.

Emlékeztetőül: Zuglóban gyanús egyezőségeket találtak a fideszes jelölt, illetve Lévai Katalin ajánlásain - illetve baj van a párt szignóival Erzsébetvárosban is. (Az ügyben egyébként a DSK jelöltje, Oláh Lajos feljelentést is tesz választási csalás miatt.) a rendőrség mindkét kerületben lefoglalta az ajánlóíveket.

Budapest XVIII. kerületében, ahol Kunhalmi Ágnes indul az MSZP-Párbeszéd színeiben, szintén indított jelöltet a Lendülettel, Földényi György személyében. A XVIII. kerület (Budapest 15. vk.) igazi billegő körzet, 2014-ben 56 szavazattal tudta legyőzni Kunhalmit a fideszes Kucsák László. Vagyis túlzás nélkül minden szavazat számított, azok is, amelyek tisztán megtévesztésből létrehozott kamupártoknak mentek.

Kunhalmi delegáltja ezért kezdeményezte a helyi választási irodánál, hogy átvizsgálhassa a fideszes Kucsák László, illetve Földényi György ajánlásait. Hiába azonban, mert a jegyző, a helyi választási iroda vezetője elutasította ezt a kérést. Molnár Ildikó az Indexnek azzal magyarázta a kérés elutasítását, hogy a választási iroda és a választási bizottság ajánlással kapcsolatos feladatai már lezárultak.

Más pártok ajánlásgyűjtésével kapcsolatban amúgy nyomozás zajlik ebben a kerületben. Az LMP-s Kassai Dániel tett ugyanis feljelentést, miután azt találta, hogy nyolc párt élt vissza a nevével, adataival és hamisította meg az aláírását. A jegyző megerősítette, hogy a rendőrség több párt ajánlásait lefoglalta, a Fidesz és a Lendülettel ajánlóívei azonban a hivatalban vannak.

Szerző