Előfizetés

Tour de France - 2020-ban rajt Nizzából

Nizzából rajtol a 2020-as francia kerékpáros körverseny, a Tour de France mezőnye. A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a Cote d'Azurön található város 1981 után másodszor ad otthont a nyitánynak, és a kerekesek 2013 után tekernek ismét a nyaralóhely utcáin.

A Tour de France újabban felváltva indul bel- és külföldi településekről. Tavaly Düsseldorfból rajtolt el a karaván, az idén július 7-én Vendée megye lesz a helyszín, jövőre pedig Brüsszel.

Leköpött egy kislányt a legenda

Publikálás dátuma
2018.03.13. 06:55

Leköpött egy tizennégy éves kislányt Jamie Carragher, a Liverpool korábbi legendás labdarúgója egykori együttesének Manchester Unitedtől elszenvedett 2-1-es veresége után. Carragher volt a szakkommentátora a meccsnek, elnézést kért a történtekért. A Sky felfüggesztette vele a közös munkát

Sporttörténelmi öttusa-vb Budapesten

Publikálás dátuma
2018.03.13. 06:54
Fotó: Szalmás Péter

Már 500 nap sincs hátra a budapesti, olimpia kvalifikációs öttusa-világbajnokságig, amellyel egy időben, a sportág történetében először, laser-run-világbajnokságot is rendeznek. Martin Dawe, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) marketingvezetője a hétfői sajtótájékoztatón - amelyet az esemény helyszínén, a Kincsem Parkban tartottak meg - hangsúlyozta: Budapest lesz az első olyan város, amely egy időben rendezhet felnőtt öttusa vb-t, valamint a lövészetből és futásból álló laser-run-világbajnokságot, vagyis, ahogy ő nevezte: öttusa világfesztivált.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója kiemelte: a hazai világversenyek mindig megmozgatják az embereket és sokan szurkolnak a magyar versenyzőknek. Az öttusázóként olimpiai bajnok sportvezető emlékeztetett arra, hogy nem volt ez másként 1989-ben sem, amikor 10 ezer néző előtt ő nyert egyéni világbajnokságot a Kincsem Parkban.

Stocker Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportkapcsolati főosztályvezetője elmondta, hogy az államtitkárság mindig támogatja a világversenyek, valamint a rangos nemzetközi sportesemények hazai megrendezését, s mivel az öttusa a kiemelt sportágak közé tartozik, különösen fontos számukra, hogy a jövő évi vb sikeres legyen.

Bretz Gyula, a magyar szövetség (MÖSZ) elnöke hangsúlyozta, Budapest jövőre Európa Sportfővárosa lesz, s ezt az elismerést egy sikeres vb megrendezésével szeretnék még maradandóbbá tenni. "A Kincsem Parkban volt már többféle öttusa-verseny, de a jövő évi vb-t úgy szeretnénk megrendezni, hogy minden egy területen legyen" - mondta az elnök. Kiemelte: éppen ezért van szükség egy uszoda felépítésre a helyszínen.

Pálvölgyi Miklós, a MÖSZ projekt-menedzsere felidézte a Magyarországon eddig rendezett hét öttusa-világbajnokságot, majd reményét fejezte ki, hogy a jövő évi vb-n már használhatják az évtizedekkel korábban megálmodott sportági központot, és az új uszodának köszönhetően a Kincsem Park ad majd otthont mind az öt számnak.

Az öttusa többi száma közül a lovaglás, illetve a laser-run területe adott - azokat korábban már több versenyen kipróbálták -, míg a vívást a Nemzeti Lovas Színházban rendezik.

A vb-re 2019. június 23. és 29. között kerül sor.