Előfizetés

A szolgálólány meséje - Jön a második évad

Publikálás dátuma
2018.03.10. 06:48
Forrás: The Handmaid's Tale/Facebook

Április 25-én érkezik a második évada a Hulu streaming-szolgáltató óriási sikerű sorozatának, A szolgálólány meséjének. A tízrészes első évaddal szemben a második tizenhárom epizódból áll majd. A készítők egyelőre csupán rövid ízelítőket szivárogtattak ki.

Új japán sör a hazai pultokon

M. I.
Publikálás dátuma
2018.03.10. 06:28
Shutterstock illusztráció

A Dreher Sörgyárak megkezdte áttételes tulajdonosa, a japán Asahi hasonló nevű sörének hazai forgalmazását – jelentette be a társaság a Leroy.Co tulajdonában lévő budapesti Tokio étteremben. A Dreher a prémiumterméknek fél-egy százalékos piaci részesedést szán – tudtuk meg Békefi Gábor vezérigazgatótól. Egy 0,33 literes Asahi ajánlott bolti ára 250-300 forint. Kérdésünkre közölte: a Dreher tavaly növelte hazai árbevételét és eredményét. (A piac egésze szintén bővült.) A – magas hazai adók miatt továbbra is szerény - nyereséget „türelmes” tulajdonosaik visszaforgatják. A kisüzemi sörfőzdék panaszai nyomán a versenyhivatal vizsgálta a nagy hazai márkák kizárólagos értékesítési szerződéseit, amiben szabálysértést nem állapított meg; a nagy márkák önkéntes vállalása ugyanakkor a vezérigazgató szerint segítheti a – forgalmukat szintén jelentősen emelő – kisüzemeket. 

Bezár a világ legnagyobb játékáruházlánca

Publikálás dátuma
2018.03.10. 06:27
AFP fotó

Nem kizárt, hogy a csődvédelem alatt álló legnagyobb amerikai játékáruházlánc, a Toys "R" Us bezárja összes üzletét az Egyesült Államokban, mert szerinte külső pénzügyi támogatás nélkül értelmetlen belekezdeni egy szerkezetátalakításba - közölte a The Wall Street Journal jól értesült forrásokra hivatkozva.