Blatter a büntetése eltörlésében bízik

Büntetése eltörlésében bízik Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnöke. A svájci sportvezető ellen 2015 óta folyik vizsgálat, mert azzal gyanúsítják, hogy törvényellenesen adott pénzt Michel Platininek, az európai szövetség akkori elnökének. Blattert 2021-ig minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltották. A 82. születésnapját ma ünneplő Blatter újságíróknak azt mondta, több mint két év alatt semmit sem tudtak rábizonyítani, ezért szerinte a FIFA etikai bizottságának ki kellene mondani ártatlanságát, és visszaengedni őt a sportágba.

Szerző

Babosék a második fordulóban

Két játszmában, 7:6 (7-3), 6:0-ra nyert Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán a Nadija Kicsenok, Anastasia Rodionova ukrán, ausztrál duó ellen a közel nyolcmillió dollár összdíjazású Indian Wells-i női tenisztorna páros versenyében az első fordulóban. Babosék a folytatásban egy ukrán, szerb - Katyerina Bondarenko, Alekszandra Krunics - kettős ellen lépnek pályára. 

Szerző

UEFA-vizsgálat a PSG ellen

A pénzügyi fairplay szabály megsértésének gyanújával indított vizsgálatot az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Paris Saint Germain csapata ellen. Az UEFA a klubok számára előírja, hogy kiadásaik nem haladhatják meg a bevételeiket, a párizsiak tavaly nyáron 400 millió eurót költöttek sztárok szerződtetésére (Neymar, Mbappé). A francia klub az előző szezonban is megszegte a szabályokat, ezért a többi klubhoz képest kettővel kevesebb, huszonhárom játékost nevezhetett be a BL-be. Újabb szabályszegés esetén sokkal szigorúbb szankció várhat a párizsiakra. 

Szerző