Előfizetés

Még mindig drágák a hitelek

A régióban nálunk nőtt tavaly a legjobban, 10 százalékkal a bankok vállalati hitelállománya. A Magyar Nemzeti Bank által hétfőn bemutatott, negyedévente megjelenő Hitelezési folyamatok kiadványból az is kiderül, hogy a háztartási hitelek állománya ennél csekélyebb, 2,7 százalékos mértékben bővült. Az új lakáshitelek kamatfelára kissé csökkent, elsősorban azoknál, akik egy-öt évre fixált kamatú kölcsönt vettek fel, azonban még mindig jelentősen meghaladja a régiós átlagot, vagyis nálunk drágán hiteleznek.

Okoshotel nyílt Budapesten

Publikálás dátuma
2018.03.06. 06:15
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Megnyílt Európa első, magyar fejlesztésű okostelefonos alkalmazással vezérelhető szállodája a fővárosban, a KViHotel Budapest. Kató Csaba, a TMRW Hotels applikáció ötletgazdája és a cég alapítója elmondta: a négycsillagos, negyvenszobás, papírmentes szálloda a TMRW (tomorrow) Kft. első alkalmazása. A foglalástól a kijelentkezésig mindent el tud intézni a vendég az applikáción keresztül magának, sorban állás nélkül, a telefon belépőkártyaként is működik. Minden funkciót egyetlen alkalmazásba integráltak. A fejlesztés és a beruházás értékét üzleti titokként kezelik.

A TMRW Hotels alkalmazás Appartments változata airbnb apartmanházakat üzemeltetőknek készült, míg a TMRW Offices irodák számára fejlesztett alkalmazás a napokban mutatkozik be, és a hostelek számára készülő TMRW Hostel is hamarosan elérhető lesz. Az alkalmazást más szállodáknak, hoteleknek licensz-szerződéssel tervezik értékesíteni, a mérettől függően egyedi díjat kalkulálnak ki - ismertette.

Gerébnek még nem kell bevonulnia

Az Igazságügyi Minisztérium elhalasztotta a jogerősen két éves fogházra ítélt Geréb Ágnes büntetésének végrehajtását, egészen addig, amíg Áder János köztársasági elnök nem dönt a bába által benyújtott kegyelmi kérelemről – írta a 444.hu. Geréb Ágnesnek március 6-án, kedden kellett volna börtönbe vonulnia, de elhalasztották a büntetés végrehajtását. Az ismert bábát foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés, valamint foglalkozás körében elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetés miatt ítélték el.