Előfizetés

A Gellért Hotel is Mészáros érdekeltségébe kerülhet

Publikálás dátuma
2018.02.27. 16:44
Gellért Hotel. Illusztráció: Shutterstock
Hamarosan a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodaüzemeltetési profillal működő cég veheti meg a Danubius Hotel Gellért Hotelt, értesült a Zoom.hu.

Az adásvételben résztvevő Mészáros-céget a lap forrásai egyelőre még nem tudták teljes biztonsággal megnevezni, de jó eséllyel a Konzum lehet a befutó: tavaly év végén ebben a cégben hozták egy tető alá lényegében a teljes Hunguest Hotels-láncot. A Konzum közvetett módon 18 magyarországi és további öt külföldi szálloda tulajdonosa, amivel Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb szállodalánca.

Amennyiben a jelenlegi tulajdonos valóban hajlandó lenne ráállni az üzletre, akkor „a Hunguest koronaékkövét is ki tudják ott alakítani”: a láncnak ugyanis nincs emblematikus, kifejezetten nagy presztízsű szállodája a fővárosban. Hogy pontosan mikor cserél tulajdonost a hotel és mekkora a vételár, azt a Zoom forrásai nem jelezték. Egyikük annyit jegyzett meg: az biztos, hogy a főváros patinás szállodáját régóta szeretnék eladni.

A felcsúti polgármester a gyógyfürdőt is megvenné, de azzal nehezebb lesz a dolga, írják. A fürdő az önkormányzati tulajdonú Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.-hez tartozik, ahova lényegében az összes fővárosi gyógyfürdő. Jól menő cégről van szó, nem érdekük továbbadni a Gellértet.

A teljes cikk itt olvasható.

Reagált a Danubius Hotels Group
"A zoom.hu újságírója meg nem nevezett forrásokra alapozza állításait, amelyek szerint „Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül a Gellért hotel”.
A Danubius Hotel Gellért szálloda jövőjével kapcsolatos lehetőségeket a Danubius Hotels Group az elmúlt években folyamatosan vizsgálta, de Mészáros Lőrinccel nem folytat tárgyalásokat. Az eddigi gyakorlattal megegyezően a jövőben is hivatalos sajtóközlemény formájában adunk hírt a Danubius Hotels Group szállodáit érintő változásokról."

Nem változott az alapkamat

B. M.
Publikálás dátuma
2018.02.27. 15:12
Népszava fotó

A piaci várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a 0,9 százalékos alapkamatot kedden a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője értékelése szerint a következő időszakban nemzetközi szinten változás várható a monetáris porondon. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ugyanis folytatja a kamatemeléseket. Ezzel párhuzamosan az Európai Központi Bank az eddiginél kevésbé lazább monetáris feltételek felé tesz lépéseket azzal, hogy szeptembertől visszafogja a pénzpumpát. A szakember szerint bár Magyarországon az infláció az első negyedévben részben az áfaintézkedések hatására lassul, de a második negyedévtől gyorsulás várható. Szakértők arra számítanak, hogy 2019 negyedik negyedévében vagy 2020 első felében nyúlhat először a kamatemelés eszközéhez a jegybank. Változatlan a forintárfolyam

Publikálás dátuma
2018.02.27. 09:08
Illusztráció: Népszava
A forint árfolyama szinte alig változott a főbb devizákkal szemben keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az eurót a hétfő esti 313,62 forint után 313,68 forinton jegyezték kedden reggel nyolc órakor, a dollár jegyzése 254,98 forintról 254,49-re csökkent, a svájci franké pedig 271,68 után 271,59 forinton állt.

Az euró erősödött, jegyzése a hétfő esti 1,2300 dollárról 1,2328 dollárra emelkedett.