Előfizetés

Nemzeti konzultáció indul horgászoknak

Publikálás dátuma
2018.02.16. 15:46

Online kérdőíven várja a kormány a horgászok véleményét a horgászat jövőjének elképzeléseiről, javaslatairól - mondta a stratégai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott. Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint a horgaszokert.kormany.hu honlapon hat kérdés támogatását vagy elutasítását lehet jelezni, köztük egyebek mellett azt, hogy induljon-e program a magyarországi vizek halgazdagságának visszanyerésére, kapjanak-e kiemelt állami támogatást a horgász szervezetek, vezessék-e be az egységes "magyar horgászkártyát", vagy, hogy szigorítsák-e a büntetési tételeket. A kérdőíveket március 8-ig lehet kitölteni. 

ENSZ: a „Stop Soros” támadás az emberi jogok ellen

Publikálás dátuma
2018.02.16. 15:40

Felszólította a kormányt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa (UNHCR), hogy vonja vissza a törvényjavaslatot, olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben. Mint fogalmaztak, ez megfosztaná a háborúk, erőszak és üldöztetés elől menekülő embereket a civil szervezetek és a civil társadalom létfontosságú támogatásától.

Az ENSZ emberi jogi szóvivője, Rupert Colville is megszólalt az ügyben pénteken: „Az egyesülési szabadság igazolhatatlan korlátozást jelent, és aggasztó folytatása a kormány emberi jogok elleni támadásainak” - tudósít a Reuters. Colville külön hangsúlyozta, a csomag részét képző 25 százalékos, külföldi adományokra kivetett adó önmagában is elég a civil szervezetek munkájának aláásásához.

Az Amnesty Internationaltól vagy Helsinki Bizottságtól a határ menti munkában résztvevő Vöröskeresztig számtalan szervezetet érintő törvénycsomagnak a héten már az Európai Tanács is nekiment: Nils Muižnieks, a strasbourgi testület emberi jogi főbiztosa szintén arra hívta fel a figyelmet, a „Stop Soros” szembe megy az emberi jogi normákkal.

Magyarország a világ ellen
A kormány a megszokott gőggel reagált: „egyre nyilvánvalóbb”, hogy az ENSZ a Soros-terv mentén halad – szerepel a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hollik leleplezte az Európa Tanács emberi jogi biztosát

Publikálás dátuma
2018.02.16. 14:57

Szerinte Nils Muiznieks, aki már az uniós poszt betöltése előtt is emberjogi aktivista volt, leplezetlenül Soros György szolgálatában áll. ( vagyis valójában le sem kellett leplezni, annyira nyilvánvaló.)

Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő - mint az MTI szerint jelezte - elképedve áll a felfedezés előtt.

De mi tett Nils Muiznieks?

Nem fogják elhinni: egy tanulmányban "kendőzetlen nyíltsággal fedte fel Soros György valódi szándékait, és hitet tett Soros György gondolatai mellett, amikor arról beszélt, hogy a szovjet embertípust a Soros-féle embertípusnak kell felváltania." 

( Hollik úr vagy nem tudja, vagy nem akarja tudni, vagy akarná, de nem teheti, legyen ez az ő édes kis titka, ám Soros Györgyöt a világban sokan nem ördögként, hanem altruistaként tartják számon, aki emberbaráti hajlamait komoly anyagi forrásokkal is alátámasztja. Erre utalt a most "leleplezett" emberjogi biztos.)

De még nincs vége, további hollikiádák: 

"Ezek veszélyes és elvakult gondolatok, megvalósulásuk súlyos következményekkel járna, mindenekelőtt azért, mert egyenesen következik belőlük a bevándorlás támogatása és a migráció ösztönzése."

És: 

"Szeretnék Nils Muiznieks számára is egyértelművé tenni, hogy Magyarországon nem Soros-féle emberek, hanem magyar emberek laknak, és mi minden el fogunk követni azért, hogy ez így is maradjon."

Hát így. 

A Dalai Lámával egész jól kijönnek  - AFP fotó

A Dalai Lámával egész jól kijönnek  - AFP fotó