Látogatási tilalom a bajai kórházban

Látogatási tilalom lép életbe csütörtökön a Bajai Szent Rókus Kórházban - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t. Mátrai Tibor orvos-igazgató tájékoztatása szerint a kórház vezetése a térségben tapasztalható influenzás megbetegedések egyre növekvő száma miatt rendeli el az intézmény teljes területére vonatkozó korlátozást. Az influenzajárvány miatt országszerte számos egészségügyi intézményben rendeltek már el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Szerző

Szekszárdon szülőknek kellene pénzt "tarhálni" iskolai vécékre

Publikálás dátuma
2018.02.14. 12:22
Az ilyen drága papír is csak álom - Illusztráció/AFP fotó
Miközben tavaly január óta teljesen állami kézben vannak az iskolák, három szekszárdi intézményben is a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap meg is nevezte az érintett intézményeket: a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Baka István Általános Iskola, illetve a Dienes Valéria Általános Iskola. A szülőktől nem feltétlenül azt várták, hogy maguk adakozzanak, inkább azt kérték, vessék be a kapcsolataikat. Vagyis nekik kellene – miként a szülő fogalmazott – összetarhálni a többmilliós összeget, „ami nonszensz”. Az intézmény nemrég bált rendezett, amelyen összegyűlt több százezer forint az iskola hangtechnikai berendezésének felújítására, ám végül „megszavaztatták”, hogy ez is a vécére menjen.

Pekari Bernadettet, az általános iskola vezetője a lapnak arról beszélt, egy másik iskola szülői munkaközössége kezdeményezte a város vezetésénél, hogy összefogással javítsanak az intézmények vizesblokkjának állapotán. A Garay azért csatlakozott, mert ez náluk is probléma. Mint elmondta, a szülők segítségét abban kérték, hogy ha az ismeretségi körükben van olyan vállalkozó vagy vállalati kapcsolat, amely felajánlásával segíteni tud, akkor jelezzék. – Nem a szülői háztól kértünk anyagi támogatást – hangsúlyozta. Hogy pontosan mekkora összegre lenne szükség, arra nem tudott válaszolni, mivel a felújítás költségvetésének tervezése folyamatban van. Így a nyolcmillió forintot is csupán előzetes kalkulációnak nevezte. – Szeretném megerősíteni, hogy az intézményben nyíltan, őszintén kértem a testület és a közösségek véleményét, és a pozitív lehetőséget látja benne minden fél – jelentette ki. Ha nem lesz sikeres a kezdeményezés, elállnak a felújítás támogatásától, ami az önkormányzat és a tankerületi központ hatáskörében marad.

Reagált a Klebelsberg Központ
„A Magyar Nemzetben megjelent cikkel ellentétben a Szekszárdi Tankerületi Központ, egy szülői kezdeményezést karolt fel, szó sem volt arról, hogy pénzt kérnek a szülőktől a nevezett iskolák mosdóinak felújítására. Az iskolák, a tankerületi központ és az önkormányzat háromoldalú összefogásának eredményeként megjelenésükben is megújulhatnak az érintett intézmények higiénikus, rendezett állapotú mosdói. Az iskolai mosdók karbantartása, az elavult infrastruktúra felújítása fenntartói feladat, amelyet folyamatosan végez a tankerületi központ az általa fenntartott intézményekben. A cikkben sugalltakkal ellentétben a fenntartónak nincsenek pénzügyi jellegű elvárásai a szülők felé.”

Szerző
Frissítve: 2018.02.14. 16:36

Átszavazósdi - Meddig megy el a párthű szavazópolgár?

Publikálás dátuma
2018.02.14. 11:41

A baloldali pártválasztók 45 százaléka támogatná saját jelöltje visszalépését a Jobbik javára a kormánypárti induló legyőzése érdekében, ha utóbbi az esélyesebb, míg 40 százalék a „nem” mellett foglalást állást - derült ki az Idea Intézet friss, az ATV-n publikált kutatásából. 

A Jobbik szavazói körében ez az arány egyértelműen kisebb: míg saját jelöltjük visszaléptetését az esélyesebb baloldali javára 32 százalék támogatná, és 58 százalék elutasítja, addig a jobboldali párt választóinak csupán 30 százaléka szavazna a baloldal esélyesebb jelöltjére a kormánypárti indulóval szemben, 54 százalékuk pedig ekkor sem. 

Szerző