Gyurcsány pártja bedobná magát a nemrég lekollaboránsozott Szél Bernadettért

Publikálás dátuma
2018.02.06. 10:31
Forrás: Facebook/szelbernadett
Öt százalékkal kellene megugrania Szél Bernadettnek az MSZP, a DK és az LMP összesített, 2014-es eredményét, ha el akarja hozni a második Pest megyei választókerületet. Javában megy a visszalépési matek.

Egy közismert választójogi szakértővel, Tóth Zoltán egykori belügyi államtitkárral hódítaná meg a Pest megyei kettes választókerületben lakók szívét az MSZP és a DK. Pontosabban az utóbbi, ugyanis a két párt megállapodása értelmében itt a Gyurcsány-formáció állíthat jelöltet. Akinek elvileg Szél Bernadett-tel kellene megharcolni a szavazatokért. És a pálya az LMP elnökének lejt, hiszen személyes népszerűsége – a Vasárnapi Hírek által a Publicus Intézettől megrendelt mérés szerint – 44 százalék. Azaz nagy eséllyel ő tűnik az emberek szemében erős kihívónak – márpedig a kutatások azt bizonyítják: ha valakiről a választók elhiszik, hogy változtathat, akkor félreteszik a párthűséget, és átszavaznak.

Nem véletlen, hogy – amint azt a HVG is írja – a Közös Ország szervezte „jelöltgyűlésen” a budaörsi polgármester egyetlen kérdést szegezett az indulóknak: összefognak-e. És a jelek szerint a DK értette a polgármester, illetve az idők szavát, ugyanis Tóth Zoltán arról beszélt, hajlandó visszalépni, ha a pártvezetők megalkusznak, de az LMP-nek is adnia kell valamit. És a kérés alapvetően jogos, hiszen a 2014-es eredmények azt mutatják: Szél majdnem 11 százaléknyi voksot szedett össze, míg az együtt induló baloldali pártok jelöltje több mint 27 százalékot. Azaz valóban az MSZP-DK bázis lehet a királycsináló. Persze ehhez az kell, hogy Szél legalább 5 százalékkal múlja felül a 2014-es, összesített 38 százalékos eredményt.

Felkészültség híján
Szükség esetén a Momentum jelöltje is visszalép, de legalább átgondolja. Szemző Áron a nyugdíj- és adórendszerről szóló közönségkérdésekre nem válaszolt, mondván nem érzi magát elég felkészültnek.

Szerző

Kormányhivatalnokok bilincsben

Publikálás dátuma
2018.02.06. 09:29
Shutterstock illusztráció
Ukrán állampolgároknak készíthettek hamis okiratokat Hajdúdorogon - írja a Magyar Nemzet. 

Kormányhivatali alkalmazottakat vett őrizetbe január 24-én a rendőrség Hajdúdorogon. A BRFK a nyomozásban érintettek azonosíthatóságának elkerülése miatt csak annyit árult el, hogy hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt vettek őrizetbe négy magyar állampolgárt egy 2017. május 4-én elrendelt nyomozás keretében.

A lap úgy értesült, hogy egy kiterjedtebb bűnözői hálózatot sejtető, szövevényes ügyről van szó, ami indokolja a nagyszabású rendőri akciót, valamint a városban tapasztalt titkolózást.

Szemtanúk szerint a helyi görögkeleti egyházi iskola sportközpontja mellett megállítottak egy ukrán rendszámú autót, amelyet átkutattak, és a sofőrt is igazoltatták. A rajtaütés után a rendőrök a járási hivatal irodájába mentek. A két, megbilincselt hivatalnokkal a lakásukhoz hajtottak, ahol házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le.

Ugyanazon a napon egy másik a ingatlannál is kutattak a rendőrök.  A lap információi szerint a fodrászatként működő családi házba mintegy negyven ukrán állampolgárságú személy volt lakcím szerint bejelentve. Forrásaik úgy tudják, a meggyanúsított – és jelenleg is őrizetben lévő – kormányhivatali alkalmazottak olyan vezető alárendeltségébe tartoztak, aki egy közismert személlyel áll szoros kapcsolatban.

Szerző

Megint akadozott a vonatközlekedés a Nyugatiban

Publikálás dátuma
2018.02.06. 09:20
Fotó: Népszava
Helyreállították a felsővezetéket Rákosrendező állomáson, így ismét mindkét vágányon elindulhatott a vonatforgalom Rákosrendező és Nyugati pályaudvar között - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a váci és a veresegyházi vonalon a menetrendszerű közlekedés fokozatosan, várhatóan késő délelőttre áll helyre. A veresegyházi vonal S71-es járatai újra a teljes útvonalukon közlekednek. Korábban 20-50 percet késtek a szerelvények,  mert kedd reggel letört egy személyvonat áramszedője Rákosrendező állomáson.

Szerző
Frissítve: 2018.02.06. 12:01