A nyugtákkal is baj van a miniszteri biztos családi cégénél

Publikálás dátuma
2018.01.29. 10:20

Nyugtát sem mindig adnak Szatmáry Kristóf miniszteri biztos családi zöldség-gyümölcs boltjában – derült ki a 24.hu próbavásárlásaiból. 

Alig két hete derült ki, hogy a kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos és közeli rokonai tulajdonában álló Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. feltűnt a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégek listáján. A fideszes politikus akkor a könyvelője figyelmetlenségével magyarázta a kínos hibát.

24.hu azt tapasztalta a XVI. kerületi boltban, hogy 12-ből 9 esetben nem ütötte be az eladó a bevételt az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe. Amikor a portál megkereste Szatmáryt és a két családi céget, a miniszteri biztos az ügyvédjén keresztül szólította fel őket, hogy ne jelentessék meg a cikket, különben pert indítanak. 

Szerző

"Elsősegély-csomagot" ad a mentőknek egy pékség

Publikálás dátuma
2018.01.29. 10:09
Illusztráció: Shutterstock

Munka közben megéhező mentőket vendégel meg a héten egy pékség. A cég Facebook-bejegyzése szerint a mentőautóval érkező, egyenruhában betérők "elsősegély-csomagot" kapnak, amelyben három embernek szánt péksütemény, gyümölcslé és kávé van. A bejegyzéshez fűzött kommentekből kiderül, külföldön több vendéglátóhelyen van ehhez hasonló, akár állandó akció is a tűzoltók, rendőrök és életmentők részére. 

Szerző

Független polgármester követi a leváltott fideszest Álmosdon

Publikálás dátuma
2018.01.29. 09:08
Népszava illusztráció
Hét jelölt közül Tóth Sándort (független) választották a hajdú-bihari Álmosd polgármesterévé vasárnap - közölte a szavazatok összeszámlálása után a helyi választási iroda vezetője késő este az MTI-vel.

Medve Erzsébet tájékoztatása szerint a névjegyzékben szereplő 1426 választópolgárból 892-en szavaztak, az érvényes voksok száma 885 volt. Tóth Sándor független jelölt kapta a legtöbb szavazatot (342), így ő lett a hajdú-bihari település új polgármestere. A többi független jelölt közül Demeter Csaba 71, Tóthfalusi Barnabás 117, Ari Sándor 183, Köteles István volt polgármester 22, Oláhné Balogh Tímea Rozália 147 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt jelöltjére, Kozma Attila Mátyásra hárman voksoltak.

Mint megírtuk, az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi polgármester, Köteles István (aki akkor Fidesz-KDNP színekben politizált) tisztsége méltatlanság miatt 2017. október 12-i hatállyal jogerősen megszűnt. A Debreceni Törvényszék októberben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet és jogerősen felmentette tisztségéből Álmosd polgármesterét sorozatos vagyoni hátrányt okozó törvénysértő magatartása, mulasztása: előlegfelvételei, jutalma, eszközvásárlásai, valamint nyolc rendezvény költségeinek elszámolása miatt.

Szerző