Klubot váltott Tóth Krisztián

Publikálás dátuma
2018.01.29. 06:58
Fotó: Szalmás Péter

Klubot váltott Tóth Krisztián világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes cselgáncsozó. A 23 éves versenyző 17 év után elhagyja a KSI-t, és a Pénzügyőr SE-nél folytatja a pályafutását. "Fáj a szívem, hiszen 2000 óta a KSI csapatában dzsúdóztam, ilyen hosszú idő után nagyon nehéz a váltás" - nyilatkozta az egy hete Tuniszban Grand Prix-ezüstérmes sportoló.

Szerző

Kirúgta edzőjét a Stuttgart

Publikálás dátuma
2018.01.29. 06:57

Menesztették posztjáról Hannes Wolfot, a német labdarúgó-bajnokság 15. helyén álló VfB Stuttgart vezetőedzőjét. A klub vasárnap közölte, hogy a szombaton hazai pályán a Schalke 04-től elszenvedett 2-0-ás vereség után megválik a trénertől. A csapat az utóbbi nyolc mérkőzéséből hetet elvesztett. A 36 éves Wolf 2016 szeptemberében váltotta Jos Luhukayt a kispadon, utódja egyelőre nem ismert.

Szerző

Kulcsmeccs vár a női pólósokra

Publikálás dátuma
2018.01.29. 06:55
Fotó: Molnár Ádám

Bíró Attila, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya kijelölte szűkített keretét a világbajnoki bronzérmes oroszok elleni hétfői világliga-mérkőzésre. „A szakmai stáb egyértelműen kulcsmeccsnek tekinti ezt találkozót, jóval fontosabbnak, mint a csütörtöktől vasárnapig tartó Európa Kupa-selejtezőt. Feltétlenül szeretnénk eljutni a világliga szuperdöntőjébe, ahol remek erőpróba várna ránk. Eddigi mindenki hozta a hazai meccseit, szóval hétfőn, ha netán picit gyengébben is játszanánk, akkor is győznünk kellene" - hangsúlyozta Bíró Attila.

A magyar válogatott korábban kikapott a világligában a hollandoktól, majd legyőzte a spanyolokat. A négy európai együttes közül az első három jut a selejtezőből a nyolcas szuperdöntőbe.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Gangl Edina, Kiss Alexandra.

Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya, Szücs Gabriella, Vályi Vanda.

Szerző