680 milliós hamisítással gyanúsítanak egy budapesti közjegyzőt

Publikálás dátuma
2018.01.25. 12:21
A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock
Őrizetbe vett a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy közjegyzőt, akit 680 millió forintos váltóhamisítással gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A gyanú szerint az ügyben érintett, fő tevékenységét illetően villamosenergia-termeléssel foglalkozó gazdasági társaság tényleges tulajdonosa és vezetője 2015 elejétől a közjegyző volt. A cég ügyvezetője kizárólag az ő és testvére utasításai alapján járt el.

A közjegyző a bűntársaival 2015 márciusa és májusa között egy 680 millió forint értékű hamis váltót állíttatott ki a gazdasági társaság nevében. A visszadátumozott váltó mögött nem állt valós üzleti kapcsolat, és azzal a cég feltétel nélküli, egyoldalú, visszavonhatatlan kötelezettséget vállalt a kifizetésre. A váltó kiállításával, majd annak másra - szintén egy az érdekkörükbe tartozó emberre - forgatmányozásával a gyanúsítottak célja egyrészt a jogtalan haszonszerzés volt, másrészt az, hogy kárt okozzanak a cég új tulajdonosi körének.

A cég vezérigazgatója – úgyszintén a közjegyző, és annak testvére utasítására – 2015 áprilisában úgy engedményezett egy mintegy 70 millió forintos követelést egy Kft.-nek, hogy az engedményezés mögött valós gazdasági esemény nem volt; céljuk a Zrt. vagyonának a kijátszása volt. Ezeket a szerződéseket maga a gyanúsított közjegyző készítette el.

Tegnap a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozói a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársaival együtt összehangolt akciót hajtottak végre, több helyszínen is házkutatást tartottak és bizonyítékokat foglaltak le.

Ezek alapján a közjegyzőt felbujtóként elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette, valamint különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatását. A közjegyzőn kívül az ügynek négy további gyanúsítottja van.

Szerző

Borzalmas halál - Elgázolták az ütközésben kizuhant sofőrt az M1-esen (fotók)

Publikálás dátuma
2018.01.25. 09:20

Összeütközött négy gépkocsi csütörtök hajnalban az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 118-as kilométernél, a balesetnek halálos áldozata és két sérültje is van - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a rendőrség.

Eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy Hegyeshalom felé közlekedő autó átszakította a szalagkorlátot, majd nekiütközött a Budapest felé vezető oldalon egy trélernek. Az ütközés erejétől kiesett az autóból és a tréler mögött haladó másik személyautó elé esett, amely elütötte. A trélerben utazó két ember megsérült. 

Az érintett útszakaszt a rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárta és a forgalmat a 119. kilométerszelvénynél a 82-es főútra terelte. A balesetben érintett tréleren az egyik autó a pályatest Hegyeshalom felé vezető oldalára is átlógott, ezen a szakaszon a belső sávot szintén lezárták.

 A baleset okát és körülményeit még vizsgálják. 

Szerző
Témák
baleset Győr halál
Frissítve: 2018.01.25. 14:11

Felborult egy traktor, meghalt egy ember

Felborult egy traktor szerda délután a Csongrád megyei Balástya külterületén. A helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltók, a kisteleki katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a balástyai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A katasztrófavédelem jelenlegi információi szerint  a balesetben egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Szerző