Előfizetés

A Soros-terv cechét a kormány állja

Publikálás dátuma
2018.01.23. 16:12
Fotó: Tóth Gergő
Még csak kedd van, de a héten másodszor bukik le a kormány: 2016-ban 700 milliót költött a „Soros-tervre”.

Mint megírtuk, akár a Belügyminisztérium is illegális menekültsegítőnek minősíthető az új Stop, Soros! törvénycsomag alapján: 2015-ben 82 milliót, 2016-ban több mint 700 millió forint pályázati pénzt osztott szét menekülteket segítő szervezetek közt a kormány.

A Magyar Nemzet szerint egy kifejezetten „sorosistának” bélyegzett egyesületnek is jutott 80 millió forint. A civiltörvény alapján „külföldről támogatott civil szervezetként” számon tartott Menedék Migránsokat Segítő Egyesületről van szó. A listán különben olyan más, "gyanús elemekkel" szerepel együtt, mint a Magyar Vöröskereszt vagy épp a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A civiltörvény törvényességét – mint azt itt megírtuk – már tárgyalja az Alkotmánybíróság.

Ami a Menedék Egyesületet illeti, már több, mint 20 éve működik. Nagyrészt a már Magyarországon élő külföldiek beilleszkedését segítik munkájukkal. Működésüknek csak kisebb részét teszi ki, hogy menekültekkel foglalkoznak. A szervezet a Nyílt Társadalom Alapítványtól 5,5 millió forint támogatást kapott. Akit bővebben érdekelnek a Menedék Egyesület projektjei és azok forrásai, a honlapjukon megtalálja mindet.

Az említett állami támogatást különben a Belügyminisztérium a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapon (MMIA) keresztül juttatta el a civileknek. Az MMIA-s pénzek 75 százalékát az Európai Unió fizeti. És az uniós támogatás nagy részét – úgy 500 millió forintot – állami intézmények kapják.

Korábban azt is megírtuk, a kormány nem tud elszámolni 1300 menekült befogadásával sem. Menekültek számára a fővárosnak lakhatást segítő titkos programja is van. Mégis, mindezek ellenére a Fidesz-kormány milliárdokat költ azoknak a civileknek a megbélyegzésére, akik ugyanezeknek az embereknek segítenének.

"Aggódom..." - Simicska Lajos megszólalt

Publikálás dátuma
2018.01.23. 15:20
FOTÓ: Németh András Péter
Az üzletember a Magyar Nemzetben jelentette meg közleményét.

„Aggódom a propagandamédia házamnál tobzódó munkatársainak egészségéért, nehogy tüdőgyulladást kapjanak a hidegben... Ezért megválaszolva a fel nem tett kérdésüket, megkímélem őket a további várakozástól, és egyértelművé teszem:

Nem foglalkozom pártok felvásárlásával. Életem során egyetlen politikai formációhoz fűzött szorosabb kapcsolat, azt Fidesznek hívják, de 4 éve velük is minden kapcsolatot megszakítottam, amikor világossá vált számomra, hogy egyszerű hazaárulókkal és tolvajokkal van dolgom.

Veszprém, 2018.01.23.

dr. Simicska Lajos”

A hegyvidéki Fidesz is burgonyával támad

Publikálás dátuma
2018.01.23. 14:41
Shutterstock illusztráció
"Közkívánatra” oszt burgonyát a XII. kerületi önkormányzat a 65 évnél idősebbeknek – szúrta ki a szórólapot a Fidesz hegyvidéki szervezete Facebook-oldalán a Magyar Nemzet. 

A szórólap szerint az önkormányzat „természetbeni alapélelmiszerként” biztosítja a krumplit a 65. életévét betöltő kerületi személyek részére. Úgy tűnik, idén olcsó krumplival akarják a választások előtt lekenyerezni, pontosabban lekrumplizni a nyugdíjasokat, - lásd: államtitkári ingyenkrumpli -  ami, tekintetbe véve például a Fidesz frakció tavalyi, magukkal szemben igen nagyvonalú közpénzköltekezését, inkább az idős emberek lenézésének tűnik. Annál is inkább, mert a kis krumplicskáért kétszer kell fáradni: egyszer el kell menni egy kuponért a Hegyvidéki Szociális Központ egyik telephelyére, majd január 22-től a polgármesteri hivatal előtt lehet átvenni magát a természetbeni adományt - jegyzi meg a Magyar Nemzet nyilvánvaló rosszindulattal, hiszen a krumpliosztók biztosan csak az idősek egészsége feletti aggodalmuk miatt serkentik testmozgásra is a reménybeli nyugdíjas szavazópolgárokat.