Előfizetés

Időseket kirabló álrendőrök ellen emeltek vádat

Két, házkutatást színlelő álrendőr ellen emelt vádat az ügyészség Budapest - írja az MTI.

A két férfi magát rendőrnek kiadva házkutatást színlelve jutott be 2016. november 14-én egy XIII. kerületi lakásba, ahol egy fegyvernek látszó tárggyal rátámadt az ott tartózkodó 77 éves és 84 éves férfira. A vádlottak megkötözték őket, a lakásban talált készpénzt, mobiltelefont, laptopot magukhoz vették. A vád szerint a rablással mintegy 230 ezer forint kárt okoztak.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség két rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Halál Egerszalókon - Busszal ütközve esélye sem volt a sofőrnek (fotók)

Publikálás dátuma
2018.01.17. 09:09
MTI Fotó: Komka Péter
Meghalt egy ember, amikor összeütközött egy busz és egy személygépkocsi szerda reggel Egerszalók külterületén, az Ady Endre úton. A személyautó vezetője beszorult a járművébe. A helyszínre riasztott egri hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadították, ám az életét már nem lehetett megmenteni. Egy ember megsérült a balesetben, amelyet az autóbuszban utazók sértetlenül vészeltek át. A műszaki mentés idejére lezárták az érintett útszakaszt – közölte a katasztrófavédelem.Zaklatás - Elítélték az egykori magyar parlamenti képviselőt

Zaklatás vétsége miatt 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság Z. Gy. egykori parlamenti képviselőt.

Dóczi Márta ismertette: a volt jobbikos országgyűlési képviselő 2017 júniusában szerepelt egy videóban, amelyben több közismert emberrel együtt az igazságos választási rendszer mellett állt ki. Ezután V. T. az egyik közösségi médiumban üzent neki, emiatt Z. Gy. felhívta és a sértett állítása szerint megfenyegette őt, ezért feljelentést tett ellene. A sértett éppen Balassagyarmaton volt, a városi kapitányságon, amikor a képviselő ismét felhívta. V. T. kihangosította a telefonját, így a jegyzőkönyvet felvevő rendőrtiszt is fültanúja volt a beszélgetésnek.

A Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a bíróság megállapítása szerint az első telefonbeszélgetés során büntetőjogilag releváns kijelentés nem hangzott el, a másodikkal azonban egyértelműen megvalósult a zaklatás vétsége, ezért a bíróság bűnösnek találta a politikust.   Az ítélet nem jogerős, a Z. Gy. és védője felmentésért fellebbezett. 

Az MTI úgy tudja, Zagyva György Gyulát ítélte el első fokon a bíróság. Júniusi sajtóhírek szerint Zagyva György Gyula és Varga-Bíró Tamás énekes azon különbözött össze, hogy a volt jobbikos képviselő támogatta Gulyás Mártonnak az új választási rendszerért indított mozgalmát, a korábban jobbikos rendezvényeken is fellépő zenész pedig ezt felrótta neki.